Actualitate

VIDEO: Va cânta muzică românească în ceruri

În loc să joace la nuntă, membrii familiei s-au strâns în jurul sicriului în care, în costum de mire, tânărul de 31 de ani şi-a găsit odihna de veci. Circa o sută de localnici au venit să îl conducă pe drumul fără întoarcere pe cel a cărui singură vină a fost faptul că a cântat muzică românească, ceea ce a declanşat o reacţie violentă din partea a doi alţi clienţi ai barului „Veşca” din localitate. Amatori de şanson rusesc, aceştia, doi adolescenţi, după o ceartă scurtă, au fugit acasă după cuţite şi s-au întors pentru a se răzbuna. Trei lovituri bine ţintite au curmat viaţa tânărului, în vreme ce un prieten de-al său a scăpat cu viaţă doar cu ajutorul medicilor, în urma multiplelor lovituri.

„Informaţiile preluate de presă de la Poliţie nu sunt chiar exacte. Noi am stat în bar, iar aceşti băieţi, infractorii, au venit să ne impună să nu mai cântăm muzică populară, ci şanson-uri. Ne-am certat, dar fără bătaie, ei au ameninţat că vor veni cu întăriri, noi nu i-am luat în serios, erau nişte copii”, povesteşte unul dintre participanţii la tragedia de sâmbătă noaptea. În fapt, cei doi s-au dus la casa unuia dintre ei, aflată în imediata apropiere a barului, au luat cuţite şi s-au întors decişi să se răzbune. Acelaşi martor spune că i-a văzut revenind în bar. „Eram afară, am condus o fată şi imediat după ce au intrat am auzit ţipete. Când am ajuns în bar, prietenii mei erau într-o baltă de sânge. Au intrat şi au lovit, fără ezitare”.

Potrivit celor din cercul de prieteni ai victimei, cei doi cuţitari erau practic necunoscuţi. Faptul că, deşi minori, umblau noaptea prin baruri în stare de beţie şi erau serviţi cu alcool dă naştere altor întrebări în mintea localnicilor. Aceştia dau vina atât pe autorităţi, cât şi pe proprietarii barului în care s-a petrecut crima.

„Era un om liniştit şi cuminte. Nu ştiu cum s-a întâmplat această situaţie. Ne ştiam de mici copii, am jucat fotbal împreună. Nu am cuvinte să-mi exprim sentimentele. Era un băiat de aur şi nu merita o asemenea moarte. Agresorii sunt nişte copii… Condoleanţe familiei”, ne-a spus unul dintre prietenii lui Andrei.

„Este foarte crud. Cu atât mai mult că minorii au săvârşit această infracţiune. Erau beţi. Este o crimă oribilă. Era un băiat tânăr, nici nu s-a însurat”. Nişte colegi de şcoală de-ai lui Andrei spun că încăperea în care a avut loc incidentul trebuie închisă. „Nu este pentru prima dată când aici se întâmplă incidente ilegale. Andrei mi-a fost coleg, era un băiat ideal. Îmi pare rău că nu am reuşit să vorbim mai mult cu el, ne-am văzut cu câteva zile înainte de incident”, ne-au spus colegii lui.

Roman Vitiuc, pe care Andrei l-a apărat în acea noapte cumplită, se află în afara pericolului. Potrivit medicilor, starea sa este bună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *