VIDEO. Watchdog, plătit din bani europeni, împinge PAS spre o alianță cu românofobii, pro-rușii și anti-europenii

publicat în Actualitate pe 26 Iunie 2021, 01:58

 

Ong-ul condus de un pretins expert în combaterea manipularii, sponsorizează pe facebook o postare în care Alexei Tulbure, despre care am scris anterior și aici, încearcă să convingă PAS să includă pe lista sa de nivel național ( „общенациональный”) două grupări anti-românești, care emit exact aceleași teze ca și Dodon, Usatii sau Voronin: Gligor și Mark Tkaciuk.Sub pretextul formării unei liste naționale, FSB-ul încearcă să impună oamenii săi în lista PAS. Obiectivul Moscovei este unul clar, popularea listei PAS cu cât mai mulți „experți” de genul lui Tulbure sau Gligor, care vor avea misiunea să boicoteze din interior orice fel de discuții despre vectorul european și să blocheze orice fel de apropiere de România.

Trebuie menționat că WatchDog este condusă de Valeriu Pașa, un abonat fidel al proiectelor finanțate din Europa și Statele Unite. Soția lui, Ekaterina Miscisina, este de etnie rusă, iar în trecut a lucrat pentru postul de televiziune Canal 3.


Ekaterina Miscisina (Canal 3) îi ia un interviu lui George Simion.

„Expertul” în combaterea manipulării a avut în trecut mai multe ieșiri publice în care denigra România, vă oferim câteva fragmente dintr-un interviu acordat de specialistul în combaterea manipulării:

- Are România vreo strategie de comunicare pentru Republica Moldova, în așa fel încât să contracareze efectul propagandei ruse?

V.Pașa: Declarații multe, mereu. Foarte multe declarații și intenții, mai ales după ce vin politicienii români pe aici sau demnitarii, trag cinci pahare de vin de Ziua Unirii, se pupă și se cuprind cu ăștia de aici de la Chișinău și zic că da, domnule, să facem! (...)

Și acolo se termină tot. Cum le trece mahmureala de a doua zi, le trec și intențiile mărețe de a face ceva. (...)

Sau șmecheri care tot așa se îmbată și spun că sunt ofițeri SIE și între timp s-au pricopsit cu bani lucrând pentru toți corupții. Unii lucrează acum chiar pentru Dodon, și tot zic la toată lumea că sunt ofițeri SIE. (...)


450 000 lei pentru „expertizele” emise de Wachdog.


Încă 1 250 000 lei pentru „expertizele” emise de Wachdog.Din consiliul de observatori Watchdog făc parte și alți „experți” cunoscuți prin pozițiile lor anti-unioniste, anti-românești și pro-rusești: Boțan, Nantoi sau Goșu.

Oficial, oengiștii hrăniți din banii europeni spun că: „Scopul nostru este de a contribui la formarea unui mediu favorabil dezvoltării democratice a Republicii Moldova”. Ne întrebăm retoric, cum va contribui bolșevicul Tkaciuk la dezvoltarea democratică a R. Moldova, așa cum propune Tulbure într-o postare plătită de Watchdog.


Mark în drum spre... „dezvoltarea democratică a R. Moldova”.

Mihai Ștefănescu