Ultima oră

Victor Catan: Persoanele care au dat ordine ilegale la 7 aprilie vor raspunde penal

Fosta conducere a Ministerului de Interne s-a implicat abuziv in campania electorala de partea comunistilor. Sunt cunoscute zeci de cazuri de intimidare a alegatorilor opozitiei, inclusiv dosare penale intentate ilegal de fosta conducere a MAI.

Intregul minister a fost politizat, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Victor Catan, ministrul Afacerilor Interne. El a prezentat in fata jurnalistilor o lista cu angajati ai ministerului care erau repartizati pe zone intru promovarea imaginii Partidului Comunistilor. „Politia a facut campanie electorala pentru PCRM in randurile veteranilor de politie, dar si a angajatilor, sub pretextul pastrarii statalitatii. Actiunile ilegale ale fostei guvernari erau trecute cu vederea”, a spus Catan.

Referitor la protestele din 7 aprilie, ministrul a precizat ca au fost observate persoane suspecte, dar care nu au fost izolate, MAI netinand cont de practicile manifestatiilor din anii ’90. „Au fost ignorate masurile de rigoare in ceea ce priveste securitatea Declaratiei de Independenta si a originalului Constitutiei”, a mentionat ministrul.

„Lipsesc procesele-verbale din 5, 6, 7 si 8 aprilie, fiind inlocuite cu altele, in care nu se vorbeste nimic despre ceea ce s-a intamplat. Nu acuz pe nimeni, dar exista elemente de infractiune si instanta este cea care va stabili gradul de vinovatie”, a precizat Victor Catan.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *