Culinar.md

Varză murată cu orez

 Ingrediente:
• două verze medii murate
• 150 g orez cu bob rotund
• o ceapă medie
• o lingură de untură de porc (sau 3-4 linguri de ulei)
• o farfuriuţă de jumări de porc
• 200 ml suc concentrat de roşii
• două-trei linguri de bulion de roşii
• o linguriţă de pastă de ardei iute (sau boia de ardei iute)
• două linguri de mărar uscat sau proaspăt
• o linguriţă de cimbru uscat

În primul rând, scoatem verzele şi le punem în apă rece la desărat pentru o oră, apoi le scurgem bine şi le tocăm mărunt.
În vasul, în care vom face mâncarea, topim untură sau încălzim uleiul şi călim ceapă tocată pentru 3-4 minute la foc mic până devine transparentă. Adăugăm varză şi-o călim în jur de 10-15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm apoi sucul de roşii, bulionul, pasta de ardei, mărarul, cimbrul, jumările şi două căni de apă fierbinte.
Amestecăm bine să se omogenizeze, acoperim varza şi fierbem la foc mediu până când varza se înmoaie, în jur de 45 de minute.

Atunci punem şi orezul spălat, mai adăugăm apă caldă, dacă este nevoie, şi continuăm fierberea până ce orezul este gătit şi a absorbit tot lichidul.

Dacă doriţi, după ce aţi pus orezul şi apa caldă, băgaţi vasul la cuptor până se rumeneşte frumos la suprafaţă.
Serviţi mâncărică cu mămăliguţă caldă, ardei iute şi smântână dacă vă place. Poftă bună!

retetefeldefel.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *