Ultima oră

Valeriu Pasat a fost achitat pe ambele capete de acuzare

Curtea de Apel Chisinau l-a achitat, ieri, pe Valeriu Pasat, pe ambele capete de acuzare incriminate de Procuratura – comercializarea, in 1997, a 21 de avioane MIG guvernului SUA si a mai multor sisteme „Uragan” unei companii din Slovacia. Janeta Hanganu, avocata ex-ministrului Apararii, considera o premira in acest dosar faptul ca instanta a avut o abordare mai mult judiciara decat politica asupra cauzei.

Potrivit ei, „este pentru prima data, in cazul Pasat, cand toate probele au fost reexaminate intr-un proces public, spre deosebire de cele precedente, care erau secretizate. Totodata, este pentru prima data, cand instanta a reaudiat toti martorii, care au prezentat declaratii cu totul diferiite decat cele mentionate in hotararea Judecatoriei Centru si care l-au sustinut in totalitate pe Pasat”, a precizat Janeta Hanganu.

Anterior, la 16 octombrie 2006 si la 9 iulie 2007, Valeriu Pasat a fost achitat doar in problema comercializarii avioanelor, insa respectivele decizii au fost, ulterior, casate de catre Curtea de Apel si trimise la rejudecare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *