Actualitate

Valeriu Munteanu: CEC a orbit! Ce facem cu cei peste 100 de mii de basarabeni din Diaspora care vor să voteze?

Valeriu Munteanu, candidat din partea Alianței pentru Unirea Românilor(AUR), critică dur decizia CEC de a limita numărul secțiilor de votare din Diaspora prin care se creează un nou precedent antidemocratic pus la cale de comunistul Igor Dodon. “Dodon ‘călărește’ Comisia Electorală Centrală”, afirmă Valeriu Munteanu.

,,CEC a acceptat astăzi propunerea elucubrantă a secretarului CEC Maxim Lebedinschi, fost consilier a lui Igor Dodon de a păstra în diaspora același număr de secții de votare ca la alegerile prezidențiale – doar 139.

Astfel, CEC, intrat puternic în zodia lui Dodon, a nesocotit zecile de mii de basarabeni care au format cozi kilometrice în alegerile prezidențiale pentru ași exprima votul, iar mulți nu au reușit să facă acest lucru.

CEC s-a făcut a nu vedea și cei 100 de mii de basarabeni care s-au înregistrat prealabil în diaspora pentru a da posibilitate deschiderii noilor secții de votare.

CEC a orbit!

În aceste condiții Alianța pentru Unirea Românilor solicită CEC ca neîntârziat să revadă numărul secțiilor de votare din strainătate, ori numărul acestora trebuie să fie crescut până la cel puțin 200.

În situația în care CEC-ul lui Dodon va nesociti această cerință legitimă a românilor basarabeni alungați peste hotare, vom aduce oamenii în stradă pentru a le asigura dreptul la vot.”, a declarat Valeriu Munteanu pentru 10tv.md.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *