Guvern

V. Filat: Important este să prestăm servicii medicale de calitate cetăţenilor

Vlad Filat a vizitat standurile expoziţiei, a discutat cu producătorii şi cu distribuitorii de tehnică medicală şi produse farmaceutice, s-a interesat de problemele cu care se confruntă instituţiile medicale. El a ţinut să remarce importanţa expoziţiei prin faptul că ar contribui la stabilirea şi extinderea relaţiilor de parteneriat care să conducă, în cele din urmă, la prestarea unor servicii medicale de calitate cetăţenilor şi la dezvoltarea sistemului naţional de sănătate.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu l-a informat pe prim-ministru că, în ultima vreme, preţurile la medicamente au scăzut cu până la 22% şi că în această direcţie activează deja Serviciul de avizare şi înregistrare a preţului de producător la medicamente, instituit în cadrul Ministerului.

La final, premierul a apreciat modul şi nivelul de organizare a expoziţiei, care în acest an a întrunit un număr impunător de participanţi.

La ediţia din anul curent (a XVI-a) participă 83 de producători şi distribuitori de tehnică medicală şi de laborator, produse farmaceutice şi instrumentar stomatologic din R. Moldova, Federaţia Rusă, România, Ucraina, Italia şi Turcia, ceea ce constituie cu 15 la sută mai mult decât anul trecut.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *