Sănătate

Unite te invită să donezi sânge

Unite susține evenimentul organizat de către Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, care are ca scop, la fel cum e în întreaga lumea, manifestarea recunoștinței față de persoanele care donează sânge. Totodată, operatorul se implica și în campania de informare și sensibilizare a populației de a salva vieți printr-un simplu gest de donare a sângelui.

Cu ocazia acestui eveniment, Centru Național de Transfuzie a Sângelui organizează în toată țara puncte de colectare a sângelui. În Municipiul Chișinău vă puteți adresa la următoarele adrese:

• Scuarul Grădinii Publice ”Ștefan cel Mare şi Sfânt” – pentru populația din sectoarele Centru și Buiucani, între orele 09:00-15:00;

• Centrul comercial „Shopping MallDova ”, str. Arborilor, 21 – pentru populația din sectorul Botanica, între orele 10:00-16:00;

• Scuarul din str. Miron Costin – pentru populația din sectorul Râșcani, între orele 09:00-15:00;

• Pretura sectorului Ciocana, str. Mircea cel Bătrân 4/3 – pentru populația din sectorul Ciocana, între orele 09:00-15:00;

• Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, str. Academiei 11, între orele 08:00-15:00.

Motto-ul evenimentului din acest an, la nivel mondial, este – “Mulțumesc pentru salvarea vieții mele”.

Sărbătoarea reprezintă un prilej pentru a conștientiza importanța gestului de a dona sânge și de a le mulțumi celor care fac benevol acest lucru.
Deși numărul acestor eroi anonimi se ridică la câteva milioane pe glob, cererea spitalelor nu este niciodată acoperită în întregime. Pe 18 iunie, dar și în orice altă zi haideți să nu rămânem indiferenți și să donăm acest puțin pentru o șansă la viață.

Detalii despre punctele de colectare, dar și condițiile necesare pentru donatori le puteți găsi accesând site-ul www.cnts.md sau la numărul de telefon 022739381.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *