Timpul Local

Un serviciu poliţienesc modern şi transparent

Sesiunea de lucru a fost deschisa ieri de ministrul Victor Catan împreună cu şeful secţiunii politice a Delegaţiei UE la Chişinău, Wolfgang Behrendt.

Ministrul a menţionat că proiectul privind reforma în poliţie şi-a demonstrat eficienţa în decembrie anul trecut, când printr-o hotărâre de guvern a fost aprobat un nou regulament al activităţi Ministerului de Interne, o nouă structură, bazată pe practici europene. „Activităţile de reformare a Ministerului de Interne sunt desfăşurate pentru a aduce la cunoştinţa fiecărui cetăţean că poliţia este un scut de nădejde al societăţii. Noi vom asigura drepturile şi libertăţile cetăţeanului şi-l vom apăra de toate nelegiuirile care sunt săvârşite”, a declarat Catan.

Wolfgang Behrendt a menţionat că la sfârşitul acestui seminar vor fi prezentate concluziile experţilor. „Noi venim cu asistenţa, analiza şi cu metodele pe care le vom pune la dispoziţia Ministerului de Interne”, a spus el.

În cadrul sesiunii de lucru va fi elaborată o foaie de parcurs (Road Map Police Reform) necesară procesului de reformare a MAI – un document strategic care va contribui atât la plasarea ministerului într-un context interinstituţional, cât şi la adaptarea acestuia ca bază pentru viitoarele iniţiative de asistenţă din partea organizaţiilor finanţatoare externe.

La sesiunea de lucru vor participa specialişti din cadrul MAI, Curţii Supreme de Justiţie, Procuraturii Generale, Serviciului Grăniceri, Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, Cancelariei de Stat, Parlamentului şi ONG-urilor de profil.

Evenimentul este organizat la iniţiativa MAI al RM cu susţinerea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Delegaţiei UE în RM, Misiunii UE la Nivel Înalt pentru Consiliere în Politici Publice pentru RM (EUHLPAM) şi a proiectului finanţat de UE „Suport pentru implementarea acordurilor dintre RM şi UE”. Costul proiectului este de şase milioane de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *