Ultima oră

Un nou magazin IKEA în România. S-a aflat unde va fi construit

Vești bune pentru români. Se deschide un nou magazin Ikea. De această dată nu va fi amplasat în București, ci pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa, judeţul Timiş, mai precis la intrarea în Timişoara dinspre Arad.

În momentul de față, retailerul suedez de mobilă IKEA a demarat lucrările la infrastructura rutieră a viitorului magazin care seva deschide teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa.

În primă fază, obiectivul este amenajarea unui sens giratoriu pe câmpul de la intrarea în Timişoara. Mai exact, la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului). De asemenea, tot acum se va lărgi la patru benzi strada Petru Ţuţea şi se va face drumul colector care va merge paralel cu calea Aradului.

De menționat este faptul că, lucrările avansează cu rapiditate şi se vede cu ochiul liber avansul, iar deşi data finalizării este 12 decembrie 2021, constructorii speră să termine mai repede, conform primarului Dumbrăviţei, Horia Bugarin.

Potrivit acestuia, termenul maxim de construcție este de maxim 12 luni, iar cel mai probabil, în primăvara anului viitor, timișorenii vor putea merge deja la cumpărături. Totodată, el a mai adăugat că Timișoara va ajunge și ea pe o hartă europeană a magazinelor Ikea, lucru excepțional pentru România, dar și pentru oraș în sine, scrie Adevărul.

Când se deschide noul magazin IKEA

“Termenul maxim va fi de 12 luni, dar ei speră să-l termine mai repede. Probabil că în primăvara anului viitor o să fie gata. Punem Dumbrăviţa pe harta Europei. Nu vom mai fi o localitate periurbană din zona Timişoarei, vom fi o localitate unde există un magazin IKEA. Iar momentan, în România există doar la Bucureşti.

Vom ajunge pe o hartă europeană a magazinelor IKEA, ceea ce mie mi se pare că este un lucru excepţional. Cu siguranţă, tot ce înseamnă zona de vest a României, o parte din Ungaria şi Serbia, dar şi alte judeţe de la noi, vor veni să cumpere mobilă din magazinul de la Dumbrăviţa”, a spus Horia Bugarin.

Potrivit sursei citate, se preconizează ca magazinul să fie deschis în 2022. În ceea ce privește construcția, noul centru comercial va avea trei niveluri, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. Toată zona va fi reconfigurată şi pentru acces.

250 de angajați va avea noul magazin Ikea, va deservi o întreagă regiune, numai locuitorii Timişoarei sau ai Dumbrăviţei. De menționat este faptul că, terenul de 85.000 de metri pătraţi de la marginea Timişoarei a fost în proprietatea omului de afaceri Ion Ţiriac, iar la începutul anilor 2000 s-a vorbit că în zonă se va deschide un magazin al retailerului belgian Cora.

În final, afacerea nu a fost încheiată, însă întreaga zonă a rămas în folclorul local ca „zona Cora”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *