Actualitate

Un moldovean riscă închisoare pentru răpirea lui Nicolae Ceaus

Suspectul muncea în Ucraina, în calitate de agent de pază al unui local, atunci când în februarie curent a fost racolat de grupul de persoane, care au participat ulterior la activitățile infracționale.

Moldoveanul a revenit în Republica Molova și a început să adune cât multe informații despre domiciliul, modul de viață și activitățile zilnice ale membrilor familiei a fostului judecător ucrainean Ceaus. Ulterior, tot la instigarea organizatorilor, a identificat mai multe imobile pe care le-a închiriat, a achiziționat trei mijloace de transport pe care le-a pus la dispoziția autorilor crimei. Persoanele cu care a lucrat și le-a pus la dispoziție bunurile menționate sunt din afara țării și au folosit mijloacele de transport inclusiv pentru a avea posibilitate să comită infracțiunea de răpire în privința a două persoane concomitent (fostul judecător și agentul său de pază) cu scopul de a pune în dificultate procesul ulterior de investigații.                                                                                                                                               
Anterior, acesta a fost reținut și a fost plasat în arest preventiv, din luna mai 2021. 

Recent, el a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii PCCOCS, astfel, odată cu diminuarea riscurilor invocate anterior, continuă să fie cercetat penal în arest la domiciliu, sub supravegherea poliției și cu aplicarea unui șir de măsuri restrictive.
Prezenta cauză a fost disjunsă din dosarul de bază, ce-i vizează pe restul figuranților, cu privire la care investigațiile sunt în continuă desfășurare. 
Ținem să menționăm că, în acest dosar penal, procurorii au adresat autorităților din Ucraina mai multe cereri de comise rogatorie, corespunzător etapelor de avansare a investigațiilor coroborate cu informațiile expuse publicului larg. 
Până la moment, procurorii din Ucraina nu au venit cu nicio reacție.                                                                                                                                                        
Potrivit legii penale a Republicii Moldova, răpirea a două sau mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *