Cultură

Un indemn adresat cadrelor didactice

Zilele trecute, presedintele raionului Nisporeni a facut o declaratie-indemn catre invatatorii si profesorii din raion, pe care au semnat-o majoritatea directorilor de scoli. Reluam mai jos textul declaratiei.

Stimati manageri scolari din raionul Nisporeni!
Dragi colegi, invatatori si profesori!
Domnilor primari!

In legatura cu situatia socio-economica ce s-a creat in republica, in general, si in raionul nostru, in special, datorita mostenirii monstruoase, plina de fals si neadevar a guvernarii comuniste, ma adresez dvs. cu o declaratie-indemn intru sustinerea noii guvernari, a Aliantei pentru Integrare Europeana. Suntem constienti de faptul ca se depun eforturi maxime pentru salarizarea la timp a bugetarilor, pentru functionarea neintrerupta si eficienta a institutiilor de invatamant, a institutiilor medicale si a altor institutii ce satisfac nevoile populatiei pe perioada de iarna 2009-2010. In acest scop este imperios necesar sa ne implicam si noi in diminuarea crizei financiare. Am putea raspunde cu urmatoarele actiuni concrete:

1. Pentru a demonstra ca sustinem noile transformari care au loc in R. Moldova, in satisfacerea cu adevarat a interesului national, propun cadrelor de conducere ale institutiilor educationale din raion, cadrelor didactice, sa se abtina de la majorarea salariului de la 01.09.2009 si sa propuna Guvernului R. Moldova sa inceapa preconizata majorare de salariu incepand cu 01.01.2010, in baza unui nou buget aprobat.

2. Sugeram opozitiei parlamentare sa nu adanceasca criza economico-financiara, ci sa procedeze la alegerea neconditionata a presedintelui R. Moldova. Dorim sa va atragem atentia la faptul ca, la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, PCRM a acumulat in raionul Nisporeni 36% din votanti, iar la cele anticipate, din 29 iulie, cu PCRM au votat doar 28%.

3. Componentele AIE, in caz de alegeri anticipate, vor depune maximum de eforturi, ca electoratul sa dea un vot de blam Partidului Comunistilor, partid caruia nu-i pasa de interesele tarii si, implicit, de populatia care se confrunta cu probleme grave.

Ion Munteanu,
presedintele raionului Nisporeni

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *