Externe

Un incendiu a fost provocat la o biserică romano-catolică, în timpul vizitei Papei în Orientul Mijlociu

"Cineva a intrat în Biserică, a coborât în criptă, a luat o carte destinată pelerinilor şi i-a dat foc; de asemenea, au fost incendiate mai multe cruci", a explicat călugărul.

Suveranul Pontif a oficiat luni după-amiază o slujbă în Biserica "Cina cea de Taină", situată pe Muntele Sion, în ultima etapă a vizitei în Orientul Mijlociu.

Din raţiuni de precauţie, trei tineri evrei care erau în şcoala talmudică situată în apropierea bisericii au fost reţinuţi înaintea venirii Papei în acest loc sacru pentru mozaism, pentru creştinism şi pentru islam.

Potrivit tradiţiei creştine, în acest loc de pe Muntele Sion a avut loc Cine cea de Taină la care au participat Iisus Hristos şi cei 12 Apostoli, aceasta fiind originea Tainei Euharistiei. În acelaşi loc, a fost Pogorârea Duhului Sfânt, de Cincizecime, momentul întemeierii Bisericii.

Papa Francisc a ţinut o predică plină de emoţie în Biserica "Cina cea de Taină", explicând importanţa Bisericii, considerată "noua familie", şi insistând pentru "fraternitate şi prietenie".

"Locul Euharistiei ne aminteşte importanţa comuniunii, a fraternităţii, armoniei, păcii. Iubirea îşi are sursa în Cina cea de Taină", a subliniat Papa Francisc.

"Râul sfinţeniei Bisericii îşi are izvorul în acest loc, plin de noutate, în inima lui Hristos, în Euharistie şi în Pogorârea Duhului Sfânt", a insistat Suveranul Pontif.

La subsolul edificiului se află, potrivit tradiţiei iudaice, mormântul Proorocului David. La etaj, deasupra Bisericii "Cina cea de Taină", este o moschee.

sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *