Film

Un film poate fi făcut şi dintr-o propoziţie bine definită

Marţi a avut loc deschiderea festivalului, care a făcut posibilă întâlnirea dintre tinerii regizori, scenarişti, voluntari şi iubitori de film. Programul celor cinci zile de festival este foarte bine organizat: primele două zile vor fi dedicate cursurilor de film, următoarele două – producţiei unui film şi ultima – discuţiilor şi analizelor.

Cursurile propriu-zise au început la ora 12:00, într-un mod neobişnuit: prin implicarea tinerilor interesaţi de film într-o discuţie liberă cu regizorul V. Perciun, care le-a explicat toate detaliile proiectului. Deci, se vor organiza lecţii de imagine, de scenaristică, editare video şi scenografie. Tinerii iubitori de film îşi vor alege cursurile potrivite în funcţie de interesele şi activităţile lor. Aceste cursuri vor reprezenta un motiv de a-i încuraja şi de a le oferi o evoluţie a carierei. Pentru înscriere la cursuri este nevoie nu doar de copia buletinului, dar şi de procurarea unui „pas” în valoare de 100 de lei pentru toate cursurile sau achitarea a 30 de lei pentru orice curs separat. Cursurile vor dura până la ora 18:00, după care vor urma analize, întrebări şi răspunsuri, comentarii şi discuţii pe baza celor învăţate.

Deschiderea festivalului va demara la ora 19:00 printr-un concert de muzică live şi printr-o invitaţie la o masă cu bucate tradiţionale, la locul de frunte stând mămăliga. Este interesant faptul că pentru a servi bucatele e nevoie de galbeni pe care trebuie să-i procuri de la organizatori.
Următoarele două zile vor fi dedicate producţiei filmului. Tinerii interesaţi vor putea produce câte un film de trei-patru minute, care vor fi postate pe site-ul festivalului. Ultima zi va fi dedicată socializării, constituind un bilanţ al experienţelor şi o alternativă pentru viitorii regizori sau tineri interesaţi de film.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *