Ultima oră

Un barbat, care muncea la constructia unui bloc din capitala a murit dupa ce a cazut de la etajul 14. Lucrarile au continuat pe santier, dar muncitorii au interzis accesul acolo

Un barbat de 38 de ani care muncea la constructia unui bloc din capitala a murit dupa ce a cazut de la etajul 14. Lucrarile au continuat pe santier, dar muncitorii au interzis accesul echipei noastre acolo. Cazul este cercetat de politie.

Muncitorii care se aflau astazi pe santierul de pe strada Nicolae Testemiteanu unde s-a produs incidentul nu au vrut sa discute cu noi.

“- Ce s-a intamplat cu barbatul, cum a cazut?

– Eu la poarta stau nu pe santier."

Oamenii, care locuiesc in apropiere sustin ca au vazut oamenii legii veniti la fata locului, dar nu au inteles ce se intampla. Ei afirma ca au vazut muncitorii avand echipamente de siguranta.

“Am vazut ceva dar nu stiu ce sa intamplat. Am vazut politia si ambulanta.”

”De cate ori trec au casca, protectie de munca. Eu trec des pe aici.”

Am incercat sa aflam de la firma de constructii daca barbatul era asigurat cu echipament de protectie, dar nimeni nu ne-a raspuns la telefon. Cazul este investigat de politie si de Inspectoratul de Stat al Muncii.

Natalia STATI, OFITERUL DE PRESA AL POLITIEI CAPITALEI: “Pe cazul dat a fost initiata o ancheta. Toate materialele care au fost acumulate de politisti la fata locului, urmeaza sa fie transmide dupa competenta la Procuratura municipiului Chisinau, oficiul Botanica pentru documentarea continuare a cazului.”

Anul trecut 72 de persoane si-au pierdut viata in urma unor accidente de munca, iar alte 515 au fost ranite, se arata intr-un raport al Inspectoratului de Stat al Muncii. In total, in 2019, au fost inregistrate 497 de cazuri de accidentare a muncitorilor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *