Actualitate

Uleiul de avocado este cel mai sănătos. De ce trebuie să-l adaugi în mâncare?

Uleiul de avocado nu este cel mai popular ulei vegetal, dar, este unul dintre cele mai sănătoase. Pentru producția sa, se utilizează pulpă de avocado copt, care a fost curățat anterior. Uleiul păstrează absolut toate proprietățile benefice ale fructelor proaspete. Deci, pentru ce este bun uleiul de avocado?

Avocado a primit în mod meritat titlul de superaliment – aproape niciun alt fruct nu se poate lăuda cu un set atât de impresionant de nutrienți.
Uleiul de avocado conține vitaminele: A, C și E – antioxidanți naturali puternici responsabili de frumusețea și tinerețea atât a pielii, cât și a întregului corp. În plus, abundența acizilor grași nesaturați din uleiul de avocado ajută organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a tuturor sistemelor corpului, de la nivelul aparatului locomotor până la sistemul nervos.

În ciuda tuturor beneficiilor sale, uleiul este o grăsime și are întotdeauna un conținut ridicat de calorii, îți poți condimenta în siguranță salatele preferate cu ulei de avocado sau îl poți folosi la gătit, dar nu exagera.
Consumul de grăsime prea mare, chiar dacă este sănătos, nu numai că duce la creșterea în greutate, dar poate duce și la multe alte probleme de sănătate.

Sursa: ea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *