Economie Mondială

Ucraina lanseaza spre China noul Drum al Mătăsii care ocoleşte Rusia

„Acest traseu este o nouă ruta a „Drumului Matasii” și alternativa care va redirecționa fluxurilor de trafic în direcția estica, ocolind teritoriul Rusiei. Traseul include transportul cu feriboturi in Marea Neagra și Marea Caspica (Illicivsk – Batumi și ALAT – Aktau-Port) si va deveni o ruta concurenta traseului terestru tradițional”- se arata in declarație.

„Pentru lansarea trenului marfar a avut loc o adaptare a tehnologiei, s-a accelerat livrarea, condițiile tarifare, au fost stabiliti operatorii de trenuri… Primul tren marfar va fi alcatuit din circa 20 de containere”, – a afirmat ministerul.

In paralel, dupa ce Rusia a oprit tranzitul de mărfuri ucrainene pe teritoriul său, Ministerul Infrastructurii din Ucraina si Caile Ferate Ucrainene („Ukrzaliznytsya”) vor continua să lucreze pentru a crea alternative pentru fluxurile de marfuri pe direcția estica.

După cum a scris deja PaginadeRusia.ro, o alta ruta care ocoleste Rusia, a fost lansata pe directia „Noului Silk Road”, dupa ce, pe 13 decembrie, în Georgia a ajuns primul tren marfar plecat din China.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *