UE / Nato

Trump şi Theresa May reacţionează după ce Angela Merkel a spus că UE nu se mai poate baza pe SUA şi peMarea Britanie

La rândul ei, Theresa May, premierul britanic, a declarat marţi că doreşte menţinerea unui parteneriat "puternic şi special" între Marea Britanie şi Blocul comunitar, informează Reuters.

"Dorim să construim un parteneriat puternic şi special cu UE, chiar dacă părăsim Blocul comunitar nu plecăm şi din Europa", a declarat May atunci când a fost rugată să ofere o reacţie în faţa declaraţiilor Angelei Merkel.

"Vom continua să cooperăm în privinţa unor subiecte precum securitatea şi apărarea pentru că acestea sunt importante pentru noi toţi", a adăugat aceasta.

Angela Merkel a afirmat duminică, la Munchen, pe fondul disensiunilor cu Administraţia Donald Trump, constatate la recentele reuniuni NATO şi G7, dar şi al Brexit, că Uniunea Europeană nu se mai poate baza pe SUA şi pe Marea Britanie, astfel că trebuie să îşi construiască propriul viitor.

"Vremurile în care ne puteam baza în totalitate unii pe ceilalţi au cam trecut", a declarat Angela Merkel duminică după-amiază, referindu-se la relaţiile transatlantice, potrivit site-ului publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

Statele Uniunii Europene trebuie să lupte mai mult decât până acum pentru viitorul comun, a explicat Angela Merkel.

"Noi, europenii, trebuie să ne luăm într-adevăr destinul în propriile mâini", a subliniat cancelarul Germaniei.

sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *