Actualitate

Transparency International critică proiectul PAS-ului cu privire la CNA: ,,În opinia noastră, proiectul este cu adevărat inacceptabil”

Problema de bază expusă de Kalughin este că se exclude dreptul fiecărui cetățean al Republicii Moldova de pa participa la concursul privind ocuparea funcției de șef al CNA.

“În opinia noastră, proiectul este cu adevărat inacceptabil”. 

„Funcțiile care sunt ocupate în urma unui concurs se bucură de o independență și de o credibilitate mia mare. Înțelegem că există anumite probleme mai ales în partea ce ține de concursurile organizate de Parlament. Însă, odată ce există o majoritate confortabilă ar putea să se încerce un exercițiu veritabil și autentic de concurs, altfel ar putea să apară suspiciuni că funcția nu este scoasă în concurs pentru a nu da altor persoane posibilitatea să încerce șansa și să participe la un concurs care ar putea fi pentru el o cunună a unei cariere. Orice angajat al CNA, începând cu inspector, să înțeleagă că are toată șansa să devină și conducător”, a declarat Kalughin.

De asemenea, expertul Transparency International în Moldova a precizat că inițiativa PAS-ului de a numi directorul CNA prin votul majorității parlamentare contravine multor norme legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *