Bună Dimineața

Transnistria este disperată

Potrivit lor, Chișinăul intenționează să controleze circulația oamenilor, exporturile și importurile regiunii.

La rampă ieșise și Krasnoselski, liderul așa-zisei republici nistrene moldovenești, și amenința că se aprinde conflictul care pe parcursul a 25 de ani a fost aproape lichidat.

De asemenea, Rogozin, prin declarațiile lui, a reușit să pună gaz pe foc și să accentueze situația critică în care se află Transnistria.

În ce situație este regiunea?

Ultimele știri despre așa-zisa republică separatistă anunță despre cum tancurile „pacificatorilor” au trecut Nistrul pe malul celălalt. În cadrul acestui exercițiu, militarii ruși au primit ordin să forțeze râul Nistru pentru a debarca pe celălalt mal, în luptă intrând și transportoare blindate BTR-70, așa cum a informat agenția oficială transnistreană Novosti PMR.

Se pare că există o presiune asupra Transnistriei, întrucât scoate tancurile „de la naftalină”. Când regiunea va scoate așii din buzunare?!

Regiunea are probleme grave de ordin economic. Chiar dacă se laudă că prețul gazului pe care-l cumpără este unul mic, salariile și pensiile din regiunea separatistă sunt mai mari față de R. Moldova și Ucraina, oamenii sunt disperați. Nu le ajung bani pentru trai, nu pot cumpăra valută străină și se plâng, paradoxal, de taxele mari pentru întreținere (energie electrică, gazul rusesc și altele).

O mică cercetare a știrilor economice de pe site-urile transnistrene, scoate în evidență faptul că autoproclamatele autorități transnistrene caută intens diferite măsuri de a ieși din criza economică.

Citez câteva titluri: „Conducerea a discutat despre finanțarea sistemului de sănătate”; „Banca Națională a Transnistriei satisface cerința băncilor comerciale pentru valuta străină”; „Prețul benzinei a crescut”; „Transnistria așteaptă următoarea tranșă de ajutor umanitar din Rusia”.

Ultima știre anunță că în următoarele zece zile, Federația Rusă va „dona” bani regiunii pentru adaosul la pensii pentru următoarea jumătate de an.

Se pare că Transnistria este disperată cu adevărat. Din cauza crizei economice din regiune, mulți transnistreni obțin cetățenia română și emigrează.

Totuși, așa-zisele autorități de la Tiraspol se prefac că plouă și cerșesc de la ruși.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *