Actualitate

Traian Basescu va fi decorat cu Ordinul Republicii

La invitatia presedintelui interimar al RM, Mihai Ghimpu, presedintele Romaniei, Traian Basescu, va efectua o vizita oficiala in tara noastra in perioada 27-28 ianuarie.

Din delegatia oficiala a Romaniei vor mai face parte sase ministri, Eugen Tomac, Secretar de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Viorel-Richard Badea, senator, Tudor Pantaru, deputat originar din R. Moldova si Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Dupa intrevederea cu omologul sau, Basescu va participa la o sedinta comuna a delegatiilor din partea R.Moldova si din partea Romaniei.

Agenda vizitei mai include ceremonia de decorare a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu Ordinul Republicii, depuneri de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si la mormintele poetilor Grigore Vieru, Ion Vatamanu, a interpretilor Ion si Doina Aldea-Teodorovici, a oamenilor politici Anton Crihan, Gheorghe Ghimpu, Nicolae Costin.

Traian Basescu se va mai intalni cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana si cu presedintii fractiunilor parlamentare.

In a doua zi a vizitei sale, presedintele Romaniei va depune flori la „Parcela de Onoare Romaneasca”, de la cimitirul din satul Cania (Cantemir) si la „Cimitirul de Onoare Romanesc”, din ?iganca.

Ulterior, cei doi presedinti vor rosti alocutiuni in fata studentilor si profesorilor Universitatii de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, din Cahul, dupa care vor vizita sediul viitorului Consulat al Romaniei din localitate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *