Eveniment

Traficul la punctele de trecere ale frontierei moldo-române a crescut cu 30%

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pe sensul de intare în România. La frontiera cu R. Moldova se înregistrează creşteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în ţară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, de cetăţeni din R. Moldova care se reîntorc la muncă în state ale U.E., dar şi de întoarcerea studenţilor din R. Moldova în marile centre universitare din ţara noastră.

În P.T.F. Albiţa, în anumite intervale de timp, media timpilor de aşteptare la intrarea în România a depăşit 60 minute, fiind suplimentat numărul arterelor de control pe sensul de intrare în ţară (de la 5 la 8) şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşurau activitatea la controlul documentelor (de la 10 la 16).

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus suplimentarea personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, utilizarea arterelor de control disponibile şi arterelor de control de pe sensul de ieşire pentru sensul de intrare și menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică. 

Pentru evitarea aglomerărilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim punctele de frontieră existente pe frontiera româno-moldoveană:
• pe raza jud. Galaţi: P.T.F. Oancea-Cahul
P.T.F. Galaţi-Giurgiulesti
• pe raza jud. Vaslui : P.T.F. Albiţa-Leuseni
• pe raza jud. Iaşi: P.T.F. Sculeni-Sculeni
• pe raza jud. Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut-Lipcani
P.T.F. Stînca-Costeşti

Accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

În perioada 01-06 ianuarie 2016, frontiera cu R. Moldova a fost tranzitată de aproximativ 95.600 de persoane şi peste 24.000 mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 60.600 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară. Comparativ cu 71.900 treceri persoane înrgistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată o creştere de 32%.
Cel mai tranzitat a fost Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa , astfel, prin acest punct de trecere a frontierei au trecut graniţa, în perioada 01-06 ianuarie 2016, peste 40.900 persoane.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *