Economie

Topul scumpirilor din anul 2017. Lider este o întreprindere de stat

Deşi preţurile la unele produse şi servicii au suferit deja modificări, încă din prima zi a anului 2017, majorările vor continua tot anul.

Poşta Moldovei, lider la scumpiri

Aşadar, ce ne aşteaptă în 2017? Astfel de la 1 ianuarie s-a majorat de circa cinci – opt ori costul unor servicii poştale, prestate de întreprinderea statului Poşta Moldovei. De exemplu, tarifele pentru închirierea unei cutii poştale au crescut de la 10-15 lei la 100 de lei pe lună, iar dacă achiţi imediat pentru un an, tariful a crescut de la 100 la 500 de lei.

Motivul invocat sunt costurile mari şi nevoia de a moderniza oficiile poştale. Astfel, anul trecut Poşta Moldovei a efectuat reconstrucţia mai multor oficii poştale, dar unele lucrări au fost efectuate prost şi de câteva ori. Astfel la oficiile poştale au fost instalate iniţial cutii poştale noi, în care însă nu încăpeau nici măcar revistele. Peste câteva luni cutiile au fost schimbate cu altele noi, care sunt ceva mai încăpătoare.
Şi altă întreprindere de stat Moldtelecom a majorat de la 1 ianuarie 2017, serviciile, dar nu în aceeaşi proporţie. Astfel unele servicii de acces la Internet s-au scumpit cu zece lei.

Ţigăriile nu pot fi mai ieftine de şapte lei pachetul

Veştile proaste îi vizează şi pe fumători. De la 1 ianuarie 2017, accizele la produsele din tutun au crescut semnificativ şi ele vor creşte şi în următorii ani, pentru că în Moldova ţigările sunt printre cele mai ieftine din regiune.

Mai mult ca atât, Parlamentul a impus o prevedere potrivit căreia se stabileşte prețul minim de comercializare cu amănuntul la ţigarete.

Astfel la ţigările cu flitru preţul minim de comercializare este de 16 lei pentru un pachet, adică de aproape trei ori mai mare decât se comercializează în prezent unele tipuri de ţigări cu filtru.

Continuare pe mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *