Timpul Liber

Topul farselor celebre

Iată câteva dintre cele mai cunoscute păcăleli făcute cu ocazia zilei de 1 aprilie în mai multe ţări ale lumii.

Ferma de spaghete

La 1 aprilie 1957, BBC a transmis un documentar despre o fermă din Austria specializată în cultivarea de spaghete. Imaginile prezentau fermierii care culegeau spaghetele din arborii de spaghete!
Maratonul de 26 de zile

În 1981, ziarul „Daily Mail” a dezvăluit povestea alergătorului japonez Kimo Nakajimi care s-a înscris în Maratonul londonez, dar care, din cauza unei grave erori de traducere, a crezut ca are de alergat 26 de zile, şi nu 26 de kilometri. Ziarul a mai dezvăluit ca Nakajimi se află în continuare în competiţie, fugind undeva pe străzile Angliei, hotărât să termine cursa. Traducerea greşită a fost pusă pe seama unui director de import, Timothy Bryant, care ulterior a spus presei: „Am tradus regulile şi i le-am trimis. Cred că am făcut o greşeală, întrucât învăţ limba japoneză abia de doi ani”.

Hamburgerul pentru stângaci

În 1998, americanii au crezut anunţul publicat de către lanţul de restaurante fast food Burger King, prin care se făcea cunoscută lansarea unui hamburger pentru stângaci, conceput astfel încât ingredientele să curgă numai spre dreapta.

Pinguinii zburători

În 2008, cei de la BBC au anunţat că o echipă de cercetători din Antarctica a filmat pinguinii zburători, care se îndreptau spre pădurile din America de Sud.

Toţi câinii să fie albi!

Pe 1 aprilie 1965, cotidianul danez „Politiken” titra pe un ton cât se poate de serios: „Parlamentul a votat ca toţi câinii să fie vopsiţi obligatoriu în alb”. Mulţi cititorii nu au intuit farsa nici după ce au citit motivaţia acestei măsuri. „Scopul este creşterea securităţii pe şosele, în condiţiile în care câinii albi sunt mult mai vizibili decât ceilalţi, mai ales pe timp de noapte”.

Viagra pentru hamsteri

În 2000, o publicaţie americană anunţa că cercetătorii din Florida au creat o pastilă similară Viagrei destinată animalelor de companie. Aceasta avea scopul de a veni în ajutorul animalelor de companie care erau frustrate sexual, iar printre exemple se numărau şi hamsterii. Pastila trebuia sfărâmată şi pusă în alimente, scria autorul articolului, iar când aceasta începe să îşi facă efectul, este recomandabil să se pună nişte ziare sau hârtii în locul în care sunt animalele!

Nu deranjaţi veveriţele!

O farsă jucată de primăria oraşului Cologne (Germania), în 1993, celor care practicau joggingul în parcul din centru. Gardienii i-au oprit pe alergători, spunându-le că tocmai a fost votată o lege, căreia, dacă nu i se conformează, vor fi amendaţi. Gardienii spuneau că legea impune încadrarea alergătorului în limita de 6 km/h, nici mai mult, dar nici mai puţin. Motivul? O altă viteză ar fi deranjat veveriţele din parc, aflate în perioada împerecherii.

Schimbarea numărului Pi

În 1998, „New Mexicans for Science and Reason” anunţa că statul Alabama a decis schimbarea numărului Pi din 3.14159 în 3.0.

Farsa astronomică

În 1976, astronomul britanic Patrick Moore a anunţat la radio că, la ora 9:47, în dimineaţa zilei de 1 aprilie, planeta Pluto va ajunge în spatele lui Jupiter, diminuând forţa gravitaţională a Pământului. El a mai spus că persoanele care la acea oră vor sări în sus vor experimenta o senzaţie de plutire, putând sta mai mult timp în aer. Ca urmare, postul de radio a primit numeroase apeluri de la oameni care au susţinut că au plutit prin casă.

Curăţenie pe internet

În 1997 a fost răspândit un e-mail care avertiza utilizatorii că internetul va fi închis pentru 24 de ore, de pe 31 martie până pe 2 aprilie, pentru a fi curăţat. Se explica şi motivul: de-a lungul timpului s-au acumulat foarte multe adrese inactive care trebuiau şterse. Internauţii erau sfătuiţi să deconecteze toate computerele de la internet.

După Ziuaveche.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *