Culinar.md

Tiramisu

Ceea ce îl deosebeşte de alte deserturi este acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element-cheie la această prăjitură este şi minunatul gust al brânzei mascarpone, şi aroma pişcoturilor. Puse cap la cap, aceste ingrediente reuşesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.

Ingrediente
– patru ouă
– patru linguri de zahăr
– 400 g pişcoturi
– 250 g brânză mascarpone
– trei ceşti de cafea neagră
– două linguri de cacao

Mod de preparare
Într-un bol se amestecă bine gălbenuşurile de ou cu zahărul până se deschid la culoare. Se adaugă apoi crema mascarpone şi se omogenizează amestecul. Într-un bol separat se bat albuşurile de ou până se umflă. Se toarnă albuşurile peste amestecul cu mascarpone şi se întorc uşor cu lingura până la încorporare. Nu folosiţi mixerul pentru că albuşurile se vor lăsa.
Pişcoturile se înmoaie puţin pe ambele părţi în cafea (în care se poate turna şi puţin coniac sau rom pentru un gust mai bun), după care se aşază într-o tavă unul lângă altul, fără spaţii goale între ele. După ce am pus primul strat de pişcoturi, turnăm peste ele o jumătate din cremă.
Apoi, punem alt strat de pişcoturi, îmbibate de asemenea în cafea şi deasupra ce a mai rămas din cremă. Se pudrează din belşug cu cacao, astfel încât să se formeze un strat uniform, şi se lasă la frigider peste noapte.

www.culinar.md
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *