Politică

Tinerii vor sa stie mai mult despre NATO

Marti, la Centrul de Informare si Documentare pentru NATO din R. Moldova a avut loc ceremonia de inmanare a diplomelor pentru absolventii ciclului de seminare „NATO in Secolul XXI". La eveniment a participat Petr Lunak, coordonator de programe in cadrul Departamentului de diplomatie publica al NATO. El i-a felicitat pe absolventi, exprimandu-si increderea ca noile cunostinte acumulate despre activitatea NATO le vor fi de folos pe viitor.

Solicitat de TIMPUL, Viorel Cibotaru, director al Centrului de Informare si Documentare pentru NATO din R. Moldova, ne-a spus ca, in septembrie 2008, institutia a anuntat un concurs pentru participarea la ciclul de seminare „NATO in secolul XXI”, dedicat studentilor si elevilor din clasele superioare ale liceelor. In cadrul lui, au fost selectati 30 de studenti. Din octombrie 2008 pana in martie 2009, acestia au participat la opt seminare, organizate in cadrul acestui curs. Seminarele, a precizat el, au fost dedicate in mare parte structurii NATO, modului de operare in diferite domenii. De asemenea, a spus el, a fost organizata simularea unor situatii cu scopul ca studentii sa inteleaga cum functioneaza Alianta Nord-Atlantica, cum se iau deciziile. Aici, fiecare student a jucat rolul de reprezentat al unei tari-membre NATO si ai partenerilor ei. Majoritatea studentilor cunosc doua-trei limbi, inclusiv cele de circulatie in spatiul NATO. In baza acestui curs, vor fi organizate universitati de vara in alte tari, iar in toamna cursurile vor fi continuate cu alti audienti.

Intrebat de noi, Adrian Gavrilita, student la ASEM, a spus ca a aflat foarte multe lucruri utile despre NATO: cum functioneaza Alianta, care sunt principiile si scopurile ei de baza – lucruri despre care, crede el, trebuie sa stie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *