Fotbal

Tineretul lui Sergiu Chirilov nu a avut noroc în disputa cu România

Înaintea meciului de la Chişinău, situaţia în clasamentul acestei serii era una practic clarificată. România şi Rusia conduceau topul, având câte 18 puncte acumulate. Echipa noastră se plasa pe locul trei, cu zece puncte la activ.

Condiţiile meteorologice şi-au pus amprenta asupra calităţii jocului, astfel că, în pofida eforturilor jucătorilor celor două echipe, acţiunile ofensive erau sterile şi cu puţin pericol pentru porţile celor două reprezentative.

Unicul gol al meciului a fost marcat de oaspeţi, prin Liviu Ganea, din penalti, în minutul 24. În timpul rămas până la finalul meciului, echipele au avut mai multe ocazii de a schimba configuraţia tabelei de marcaj, însă arbitrul cipriot Stelios Trifonos a consemnat scorul final de 1-0, în favoarea „tricolorilor” din dreapta Prutului.

Este de remarcat că meciul dintre echipele de tineret ale R. Moldova şi României a suscitat un interes sporit în rândul spectatorilor, în tribune găsindu-şi loc aproape 1000 de spectatori. Jucătorii oaspeţi au beneficiat şi de susţinerea unei galerii de microbişti români, care şi-a susţinut frenetic favoriţii.

La finalul meciului, antrenorul echipei naţionale under-21 a României, Emil Săndoi, a remarcat pentru presă că „e dificil să joci pe o asemenea căldură inumană. Cred că au fost peste 40 de grade la ora jocului. Ne-am creat multe ocazii, plus că în două rânduri Gaman şi Torje au ratat singuri cu portarul. În acest moment nu mai putem pierde locul doi şi din dubla cu Rusia avem nevoie de cel puţin trei puncte pentru a prinde un loc de baraj”. Pe de altă parte, timonierul moldovenilor, Sergiu Chirilov, a spus că jocul echipei noastre de asemenea a fost marcat puternic de arşiţă. „Mai avem mult de lucrat cu echipa noastră şi sper că, vreodată, vom ajunge la nivelul echipei României, căreia îi urăm succes în lupta pentru calificare”, a adăugat antrenorul.

Într-un alt meci care contează efectiv în clasamentul primei grupe, Rusia a învins, pe teren propriu, echipa Letoniei cu scorul de 2-1, astfel că dualitatea liderilor în această grupă continuă, Rusia şi România având în prezent câte 21 de puncte.
Până la finalul actualei stagiuni, selecţionata noastră mai are de disputat două partide – pe teren propriu, la 4 septembrie, cu Insulele Feroe, şi în deplasare, trei zile mai târziu, cu Letonia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *