Social

Termocom va livra agent termic pna cnd se va incalzi

Directorul comercial al societatii pe actiuni „Termocom”, Mihai Arusoi a declarat ca agentul termic va fi livrat in continuare conform parametrilor pana in momentul cand temperatura aerului va fi mai mare de opt grade Celsius, pe parcursul a trei zile consecutiv.

El a dat asigurari ca pe parcursul zilelor friguroase cetatenii nu vor fi debransati de la reteaua de caldura. Totodata, Arusoi a mentionat ca procentul de achitari pentru sezonul curent de incalzire, in comparatie cu anul trecut, este un pic mai mare.

In cadrul sedintei operative a primariei, Mihai Arusoi a declarat ca, pe parcursul zilelor de odihna, incepand cu seara de vineri, cand temperatura aerului a cazut brusc sub zero grade, „Termocom” a livrat agent termic conform regulamentului intreprinderii. Potrivit lui, scaderea brusca a temperaturii aerului nu a cauzat avarii grave ale retelei, iar plangeri de la cetateni nu au fost inregistrate.

Totodata, Arusoi a anuntat ca procentul de achitare de catre consumatori a caldurii livrate este de peste 77 la suta. „In comparatie cu anul trecut, procentul de achitare este putin mai mare. Consideram atins scopul de achitare a circa 70% din agentul livrat pe durata iernii si 30% pe durata primavara-toamna si multumim consumatorilor disciplinati care isi aduc aportul la achitari”, a spus directorul comercial al „Termocom”-ului.

De la inceperea sezonului rece si pana la 1 martie curent, SA „Termocom” a livrat agent termic in valoare de 480 milioane de lei, din care au fost incasate 371 de milioane, fata de aceeasi perioada a sezonului trecut, 2008-2009, cand s-a livrat agent termic in valoare totala de 380 de milioane de lei, din care au fost achitate 114 mln lei. „Termocom” are o datorie totala de 660 de mln de lei, cea mai mare parte din aceasta suma datorand-o companiei „Moldova-gaz”, 109 mln din care constituie datorii curente.

Printr-o hotarare recenta a Curtii Supreme de Justitie, societatea pe actiuni „Termocom” a revenit in gestiunea primariei municipiului Chisinau, de asemenea, fiind incetata procedura de insolvabilitate a intreprinderii. In timpul apropiat, va fi organizata adunarea generala extraordinara a societatii, care va alege directorul executiv al intreprinderii si presedintele Consiliului de administratie.

Dupa moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *