Politică

Teodor Baconschi: Este important ca Alianţa să rămână unită

„În acest an am realizat mai multe acţiuni importante pentru R. Moldova: Acordul privind micul trafic de frontieră, inaugurarea podulului Lipcani-Rădăuţi, dublarea numărului de burse, semnarea acordului privind recunoaşterea diplomelor de studii, deschiderea consulatelor României la Bălţi şi Cahul şi al R. Moldova la Iaşi. Ţin să mulţumesc guvernului României şi pentru sprijinul promt pe care ni l-a oferit în momentul în care am fost afectaţi de inundaţii” a spus Leancă.

Teodor Baconschi a afirmat că prezenţa reprezantanţilor tuturor statelor membre la nivel de miniştri de externe, secretari de stat pentru afaceri europene, precum şi alţi demnitari importanţi la Chişinău pentru a sprijini R. Moldova în drumul ei către integrarea europeană este un succes al AIE. „La un an de la preluarea puterii de către Alianţă este important să rămâneţi uniţi, să vă explicaţi politicile, să aveţi un mesaj unitar, astfel încât toţi cetăţenii RM, indiferent de etnia lor, de limba pe care o vorbesc şi de locul unde îşi au domiciliul, să înţeleagă adevărul – că Alianţa pentru Integrare Europeană este cel mai bun vehicul politic pe care îl au pentru ca viaţa lor să se îmbunătăţească într-un timp cât mai scurt”, a declarat, la rândul său, ministrul român de externe.

Teodor Baconschi va participa astăzi şi la inaugurarea oficială la Chişinau a Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu", menirea căruia este să contribuie la consolidarea spaţiului cultural comun. De asemenea, şeful diplomaţiei române va lua parte mâine la cea de-a treia reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *