Social

Teama de vaccinul antigripal nu este justificata

Medicii sunt ingrijorati ca majoritatea populatiei nu doreste sa se vaccineze impotriva gripei pandemice si afirma ca frica fata de acest vaccin, alimentata de zvonuri din internet si de la televizor, este neintemeiata. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, autoritatile medicale din Chisinau au indemnat populatia sa se vaccineze cat mai curand posibil pentru a infrunta al doilea val de epidemie, care se asteapta sa fie „mult mai drastic”.

Al doilea val de epidemie va incepe in lunile martie-aprilie, sustine Luminita Suveica, director interimar al Directiei municipale. „Din acest considerent populatia trebuie sa se vaccineze acum pentru ca atunci poate sa fie prea tarziu”.
Potrivit Luminitei Suveica, la moment in municipiu sunt vaccinate impotriva gripei pandemice 6500 de persoane, dintre care 3700 sunt lucratori medicali. Pentru municipiu sunt pregatite 50 de mii de doze de vaccin.

Luni a inceput si campania de vaccinare contra gripei pandemice in toate scolile din capitala pentru copiii cu varsta de peste 16 ani. Insa pentru administrarea vaccinului, parintii acestora trebuie sa-si dea acordul in scris. „De aceea trebuie sa convingem parintii ca acest vaccin este testat si nu este daunator pentru organismul copilului”, spune Luminita Suveica.
Victor Puiu, director al Asociatiei medicale teritoriale Botanica, avertizeaza ca pericolul gripei pandemice este „exagerat diminuat”. „Populatia trebuie sa constientizeze faptul ca acest vaccin trebuie administrat la timp”, sustine medicul.

Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *