Eveniment

Târg de caritate de Crăciun

Organizatorii târgului susţin că pentru susţinerea materială a Centrului SOS Autism, Centrului de Drept al Femeilor din Republica Moldova, Organizaţia „Neoumanist” şi orfelinatul din Hânceşti este necesară suma de 45 de mii de dolari.

Co-preşedinta Clubului, Maria Marinuţa, a menţionat că Târgul de caritate este o tradiţie foarte frumoasă preluată din alte culturi. Potrivit ei, acesta este evenimentul central al Clubului Internaţional al Femeilor, care generează cea mai mare acumulare de fonduri pentru proiectele caritabile „Spiritul sărbătorilor de iarnă întotdeauna ne invocă să fim mai buni, invocă spiritul de caritate, dragostea faţă de aproapele nostru, să ajutăm cu ce putem acolo unde este necesitate”, a spus co-preşedinta.

Anul acesta standul Moldovei va fi reprezentat de Asociaţia Femeilor Antreprenoare. Târgul se va desfăşura la Centrul Moldexpo între orele 10.00-17.00, iar intrarea va costa 20 de lei. În cadrul evenimentului va avea loc şi o tombolă cu numeroase premii.

Noutatea evenimentului este că în acest an vor fi plasate câteva corturi în aer liber, după modelul târgurilor clasice de Crăciun.

La ediţia de anul trecut, la târg au fost adunaţi 35 de mii de euro, bani care au fost folosiţi pentru construcţia unui ascensor în incinta Centrului pentru copii cu dizabilităţi „Fenix” din Râşcani. De asemenea, o parte din bani au fost donaţi asociaţiei „Debra Moldova”, care apără drepturilor persoanelor ce suferă de Epidermoliza Buloasa (boala fluturaşului), iar o parte au fost alocaţi pentru dotarea şi conectarea la internet a unui centru de plasament din Străşeni.

Membrii Clubului Internaţional al Femeilor sunt soţiile ambasadorilor străini, membre ale organizaţiilor internaţionale şi femei active din comunitatea locală, care activează pe bază de voluntariat.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *