Ultima oră

Tanase, Saharneanu, Bogatu si Butnaru promit sa urmareasca in continuare atent si critic actul guvernarii

Patru jurnalisti – Constantin Tanase, Valeriu Saharneanu, Petru Bogatu si Val Butnaru, proaspat decorati cu cea mai inalta distinctie de stat, Ordinul Republicii, au semnat astazi o Declaratie in care si-au facut publica pozitia fata de Decretul presedintelui interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu.

„Faptul ne onoreaza si ne exprimam gratitudinea pentru inalta apreciere a activitatii in domeniul jurnalisticii intr-o perioada indelungata si plina de evenimente cruciale pentru destinele tarii si ale poporului. Noi interpretam decretul prezidential privind decorarea unui grup mare de jurnalisti din presa independenta cu cea mai inalta distinctie a statului nu numai ca un gest de apreciere, ci si ca unul recuperatoriu, in raport cu perioada cand valorile se stabileau pe criterii de partid, clientelare. Iata de ce, consideram o practica reprobabila acordarea de distinctii selectiv pe principii de algoritm politic sau in functie de simpatii personale, fapt ce diminueaza si discrediteaza nu numai valoarea distinctiilor ca atare, dar si institutia statului.

Exprimandu-ne recunostinta pentru inalta distinctie ce ne-a fost acordata, ca jurnalisti, nu consideram aceasta apreciere a activitatii noastre drept o rasplata din partea actualei guvernari sau ca pe o „sugestie” de a deveni mai cuminti sau obedienti. Pentru noi, oricare guvernare este obiect de urmarire atenta si critica, avand in vedere gradul de competenta, eficienta si corectitudine cu care sunt gestionati banii publici si cu care este guvernata tara. Moralitatea si onestitatea politicienilor a fost si va ramane pentru noi subiectul si obiectul predilect al investigatiilor jurnalistice pe care le vom desfasura.

Vrem sa ii asiguram pe consumatorii produselor noastre mediatice ca vom ramane in continuare fideli politicilor editoriale pe care le-am promovat pana acum si nu vom ezita sa criticam guvernarea actuala si oricare alta, in momentul cand vom descoperi greseli, abateri sau derogari de la functia de promotori ai interesului public pe care noi, jurnalistii, ne-am obligat sa il servim cu devotament”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *