DIVERSE

Sute de incidente au fost consemnate la Cupa Mondială

Pe o rază de 1,5 kilometri în jurul stadioanelor, au fost raportate 704 delicte petrecute în zi de meci, iar alte 290 asemenea fapte au avut loc în interiorul celor zece stadioane, unde au fost prezenţi peste trei milioane de spectatori, conform unui comunicat al poliţiei.

De asemenea, au fost înregistrate 1.712 incidente în zonele în care au fost instalate ecrane-gigant pentru urmărirea partidelor, în oraşele-gazdă ale jocurilor, unde au fost prezenţi, în total, 1,2 milioane de suporteri în zilele de meci.

"Aceste cifre sunt foarte încurajatoare", au declarat reprezentanţii poliţiei. Au fost deschise aproximativ o mie de dosare, dintre care 357 sunt încă pe rol, şi au fost operate 447 de arestări, 181 de persoane fiind cetăţeni străini.

Într-o ţară cu o rată de criminalitate ridicată, aproximativ 50 de persoane ucise zilnic, securitatea a reprezentat unul dintre punctele sensibile în organizarea primului turneu final de Cupă Mondială pe teren african.

Aproximativ 44.000 de poliţişti sud-africani suplimentari au fost mobilizaţi pentru garantarea securităţii şi aproape 200 de poliţişti provenind din 27 de ţări au sosit în Africa de Sud, cu ocazia CM 2010, care s-a disputat în perioada 11 iunie-11 iulie.

Sursa: mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *