Actualitate

Suportul pe care România îl poate oferi pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare, discutat de Ambasadorul Daniel Ioniţă şi conducerea CEC

Conducerea Comisiei Electorale Centrale a avut o întrevedere cu ES Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Scopul întâlnirii a fost de a face un schimb de opinii referitor la acţiunile întreprinse de CEC pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Subiectul principal al discuţiilor a ţinut de condiţiile de constituire a secţiilor de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla pe teritoriul României şi de suportul pe care îl pot oferi autorităţile statului român în vederea bunei organizări a procesului.

Conducerea CEC a dat asigurări că vor fi depuse toate eforturile pentru asigurarea condiţiilor de exercitare a dreptului la vot pentru cetăţenii moldoveni, totodată ţinând cont şi de politicile privind gestionarea stării de sănătate publică legată de prevenirea răspândirii infecţiei virale.

Pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 pe teritoriul României au fost deschise 13 secţii de votare.

tvrmoldova 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *