Actualitate

Suma creditelor neperformante de la BEM când Şor era preşedintele Consiliului de Administraţie, este una imensă

Banii din împrumuturi ar fi fost obiectul unor escrocherii şi tranzacţii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Miercuri, primarul Orheiului a fost reţinut pentru 72 de ore în acest dosar.

Însă avocaţii lui resping toate acuzaţiile şi califică acţiunile anchetatorilor drept "justiţie pentru presă".

„Decizia autorităţilor de drept nu este bazată pe probe, dar pe informaţiile difuzate de mass-media. Nu suntem contra ca urmărirea penală să continue.Suntem împotriva faptului că Șor este deținut în izolator fără probe", a spus directorul executiv al Mişcării social-politice „Ravnopravie", Valeriu Climenco.

Ilan Shor are 29 de ani și din iunie 2015 este primar al orașului Orhei. Anterior, a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii și membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Chișinău.

Procuratura Generală a iniţiat, la începutul lunii decembrie 2014, o anchetă penală privind tranzacţiile dubioase între Banca de Economii şi Banca Socială.

În februarie 2015, ofițerii CNA au efectuat percheziţii de amploare, inclusiv acasă la Ilan Shor.

În mai anul trecut, omul de afaceri a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, având statut de învinuit în dosarul BEM. Procurorii anticorupție i-au pus sechestru pe avere.

Anume Shor este cel care, anul trecut l-a denunțat pe fostul lider al PLDM Vlad Filat, recunoscând că i-a oferit mită în valoare de 250 de milioane de dolari. 

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *