Actualitate

SUBIECTE INTERZISE. Cine a DIVIZAT blocul ACUM în trei partide

Blocul ACUM a fost rupt în trei, „analiștii și ongiștii” tac mâlc

În anul 2017, PAS și Platforma DA au anunțat că vor forma o platformă comună pentru alegerile parlamentare. În decembrie 2018, Năstase și Sandu au semnat acordul de constituire a blocului ACUM. La alegerile din 24 februarie 2019, blocul ACUM a obținut 26.8% din voturi.

Pentru alegerile din 11 iulie 2021, blocul ACUM s-a divizat în trei partide – PAS-ul prezidențial, Platforma DA (Năstase) și PUN (Țîcu). 

Amintim că atât Platforma DA, cât și PUN au făcut apeluri publice la formarea unui singur bloc electoral, lucru care n-a fost acceptat de PAS.

Această realitate, a divizării blocului ACUM în trei partide concurente, este un subiect tabu, pe care „experții și analiștii” din anturajul PAS, încearcă să-l camufleze.  

Apariția AUR și coagularea polului unionist

Apariția AUR-ului și coagularea polului unionist într-o singură forță importantă a stricat planurile multor politicieni. Amintim că AUR are 44 de deputați în Parlamentul de la București, șansele acestui partid să intre în Parlament sunt maxime. Din analiza noastră rezultă clar că doar un scor peste așteptări pentru PAS și AUR vor permite formarea la Chișinău a unei alianței pro-europene. Orice altă alternativă va însemna perpetuarea crizei politice sau menținerea partidelor anti-europene la Guvernare.

Ioana Crețu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *