Actualitate

Sturza, după ce Serebrian a fost numit vicepremier pentru Reintegrare: „A confundat cariera diplomatică cu cea academică”

Ion Sturza a scris pe pagina sa de Facebook, referitor la acest subiect.

„Vreau să fiu extrem de diplomat, dar…Nu pot să-mi ascund scepticismul.

Numirea domnului Serebrian la Integrare înseamnă să dai un singur mesaj – „Lăsăm așa cum este”. Omul perfect – a confundat cariera diplomatică cu cea academică. Confortabil și obediență umilă. Nimic pentru țară și angajator, dacă nu e Plaha, desigur.

Asta cu două state chineze a fost un bun „început”. De profi.

Convingerea mea este că problema Transnistriei de mult nu mai este o problemă (doar) de politică externă. Și cheile rezolvării nu mai sunt (doar) la Moscova. E o problemă de politică internă. Le dăm gaz, plăcuțe, vaccinuri, fier vechi, acces la aeroport și ștampilă vamală? Cumpărăm electricitate? În ce măsură permitem Ucrainei să-i izoleze complet? Acceptam sa fim zilnic umiliți ? Totul depinde de voința Chișinăului. Moscova? E gata să accepte, nu să impună. Pentru ei e prea departe, prea complicat, prea scump. Dacă am fi avut viziune și tărie, un „plan Kozak 3”, scris la Chișinău, ar fi fost perfect fezabil. Acum – nu. Înțeleg – de ce să mai deschidem un front, o zonă de disconfort când avem atâtea pe malul drept? Când Chișinăul, Găgăuzia, Bălțul se transformă ușor-ușor în mini-Transnistrii scăpate de sub control?

Nu acceptă unii să vină în funcții la Chișinău, e al X candidat? Dar și când vin… Sănătate să aveți!” a scris Sturza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *