Actualitate

Stiri pe scurt! Moldova are 4 milioane de cartele SIM

În cele nouă luni ale anului 2012, nivelul de penetrare al comunicațiilor mobile la 100 de locuitori a crescut, în comparație cu sfârșitul anului 2011, cu 9,4 puncte procentuale și a atins 113,8%, conform datelor ANRCETI. Acest indice este cu 14,2 puncte procentuale mai mic decât media de penetrare a comunicațiilor mobile în ţările Europei Centrale și de Sud-Est, care constituie aici 128%.

Conferință ICR la USM

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Antena din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) organizează, în cadrul Programului de Studii Avansate „Alexandru S. Sturdza”, conferința susţinută de antropologul român Alexandru Bălășescu: „Orașele între utopie și distopie: Auroville”. Evenimentul va avea loc astăzi, la Universitatea de Stat din Moldova, Sala Senatului, ora 13.00. Conferința va fi susținută în limba franceză.

Două chioșcuri arse în Botanica

Două chioşcuri cu produse alimentare au fost mistuite de flăcări în sectorul Botanica al capitalei, transmite Centrul de presă al Serviciului protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale al MAI al RM.

La locul incidentului s-au deplasat două autospeciale, care au reuşit să localizeze la timp focul, înainte ca acesta să se extindă asupra altor chioşcuri din apropiere, la intersecţia străzilor Independenţei şi Cuza Vodă. Inspectorii urmează să stabilească circumstanţele şi cauza producerii incendiului.

Protestele agricultorilor au fost amânate

Toate protestele fermierilor moldoveni au fost amânate până după vizita la Chișinău a șefului Comisiei Uniunii Euopene, Jose Manuel Barroso. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Uniunii producătorilor agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.
Întruniţi, ieri, într-o şedinţă cu uşile închise, agricultorii urmau să decidă când vor organiza proteste faţă de politica bugetar-fiscală pentru anul viitor și au decis amânarea manifestaţiilor.

Anterior, producătorii agricoli s-au arătat nemulţumiţi de faptul că autorităţile le-au ignorat toate propunerile cu privire la politica fiscală. În această vară, fermieri din mai multe regiuni ale ţării au protestat faţă de introducerea cotei-standard a TVA de 20 la sută pentru producţia agricolă primară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *