Orhei

Şoferii din Orhei au protestat în faţa Guvernului

Un grup de şoferi de la SRL Mirabus Trans au venit cu pancarte şi fluiere în faţa Guvernului pentru a protesta împotriva acţiunilor de monopolizare a rutelor urbane din oraşul Orhei de către omul de afaceri Ion Lozovan. Totodată, ei cer demisia lui Ion Stratulat, primar de Orhei, care, potrivit lor, îl susţine pe Lozovan. 

Contacat de TIMPUL, consilierul primarului de Orhei, Viorel Timuş, a spus că protestele şoferilor sunt neîntemeiate.

"În 2009 a avut loc un concurs de selecţie a unui agent economic pentru deservirea rutelor urbane din Orhei. Au participat atunci 3 companii: S.A Coloana Auto 2811, Mirabus Trans SRL şi Prim Service din Chişinău. O comisie formată din 14 persoane a examinat ofertele şi condiţiile de activitate a firmelor, şi a desemnat câştigătorul, şi anume compania Coloana Auto 2811", a spus consilierul. Potrivit lui, aceasta a acumulat 64 de puncte, în comparaţie cu cele 19 obţinute de Mirabus Trans SRL

Ulterior, Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei a examinat legalitatea desfăşurării concursului şi a selectării câştigătorului. Studiul nu a depistat nereguli. De asemenea tentativele Mirabus Trans SRL de intenta în judecată primăria or. Orhei au fost respinse de Curtea de Apel ca fiind neîntemeiate. 

Precizăm că firma Coloana Auto 2811S. A. (director Valerian Malanciuc) face parte din trustul "Codru", condus de Ion Lozovan. Protestatarii au spus că ei ar putea să se angajeze la această firmă, însă, potrivit lor, condiţiile de activitate impuse de aceasta nu le convin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *