Vedete

Sean Penn a construit o tabără pentru victimele cutremurului din Haiti

 Imediat după devastatorul cutremur din Haiti, de la producerea căruia se împlinesc şase luni, actorul Sean Penn a venit în sprijinul victimelor cutremurului. A plecat în zona afectată şi, alături de membrii organizaţiei pe care o conduce, s-a pus pe treabă. Actorul a construit în Port au Prince o tabără pentru oamenii rămaşi fără locuinţe, care în prezent adăposteşte peste 50.000 de sinistraţi.

Penn a devenit unul dintre cei mai aprigi susţinători ai ţării lovite de cutremur şi şi-a întrerupt misiunea în Haiti doar pentru călătorii ocazionale la Washington.

Potrivit cotidianului britanic The Independent, actorul a creat ceea ce este considerat a fi cel mai bun proiect umanitar din Haiti.
În Camp Penn există mai multe şcoli, spitale, toalete şi surse de apă decât în oricare alta dintre cele 1.300 de tabere de acest tip din ţară. Tabăra este mai curată şi mai sigură decât oricare alta, pentru că gunoiul este ridicat zilnic, iar poliţia patrulează în mod regulat printre corturi, mai scriu jurnaliştii britanici. Mai mult, în timp ce alte organizaţii neguvernamentele plătesc mii de dolari lunar pentru a asigura voluntarilor cazare în case cu aer condiţionat, actorul american doarme alături de membrii echipei sale în corturi similare celor ale sinistraţilor.

În devastatorul cutremur din Haiti, din 12 ianuarie, peste 300.000 de oameni şi-au pierdut viaţa iar un milion şi jumătate au rămas fără locuinţe.

Sursă: Jurnalul Național

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *