Carte

Se inaugureaza Biblioteca Picilor de la unu la zece ani

Miercuri, 10 martie, la ora 10.00, la sediul central al Bibliotecii Nationale pentru Copii „Ion Creanga”(str. Sciusev, 65) va avea loc inaugurarea serviciului „Biblioteca Picilor de la unu la zece ani”, reamenajat cu sprijinul Institutului Suedez (Stockholm). Ceremonia va debuta cu mesajele rostite de catre Claudia Balaban, directoarea institutiei-gazda, Ion Negrei, viceprim-ministru, Asa Lundmark, directoarea Departamentului activitati si proiecte a Institutului Suedez.

De asemenea, la eveniment vor participa scriitorii Ulf Nilsson din Suedia si Spiridon Vangheli din R. Moldova. Programul va continua cu o intalnire a micilor cititori cu scriitorul Ulf Nilsson, la ora 14.00. La inaugurare este invitat si un grup de clovni, condus de Ghenadie Galca, care vor prezenta un program special – „Clovnii-bibliotecari”.

A doua zi, la 11 martie, la sediul Filialei Bibliotecii „Ion Creanga” (str. 31 August nr. 121, Teatrul de Papusi „Licurici”), se va desfasura seminarul „Drepturile copiilor si responsabilitatile adultilor in bibliotecile pentru copii”, sustinut de Ingrid Kallstrom Nilsson, bibliotecara la Centrul de cultura din Stockholm, si conferinta „Ce inseamna sa fii scriitor autohton”, cu participarea scriitorului Ulf Nilsson. In aceeasi zi, el se va intalniri cu cititorii de la Liceul teoretic „Spiru Haret” si de la Biblioteca publica „Ovidius”.

Scopul acestui proiect este de a crea un spatiu modern si atragator, in care cititorii cu varste de la unu la zece ani, impreuna cu parintii, educatorii si invatatorii, sa fie antrenati in lectura, actiuni culturale si educative, jocuri etc. Conceptul si designul „Bibliotecii Picilor de la unu la zece ani” a fost elaborat si realizat de o echipa condusa de artistul plastic Tor Svae din Suedia. In acest scop, Institutul Suedez a donat Bibliotecii Nationale rafturi pentru carti, mese pentru lectura, pupitre pentru bibliotecari, o casuta de joaca, o scena mica pentru copii, aparate de iluminat, jucarii s.a.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *