Actualitate

Scrisoarea săptămânii: Nu mai putem suporta această bătaie de joc

Adresare
din partea locuitorilor orașului Edineț cu privire la acțiunile ilegale ale funcționarilor din Primăria orașului Edineț și blocarea executării deciziilor Consiliului orășenesc

Noi, locuitorii orașului Edineț, suntem revoltați că decizia Consiliului orășenesc de consultare din data de 29.04.2015 cu privire la încetarea comerțului stradal în sectorul străzii Gorki nu se îndeplinește. Anume pe acest spațiu, unde sunt amplasate multe case rezidențiale, are loc vânzarea de produse agricole ziua întreagă. Pe timp de vară aici este un iad adevărat, murdărie și mizerie sub geamurile noastre. Noi suntem de acord cu amenajarea unei parcări cu plată în acest loc, numai să nu fie această nebunie.
În apărarea noastră au venit toate serviciile de stat (de Supraveghere a Sănătății Publice, Sanitar Veterinar, Situații Excepționale, Autoritatea pentru Protecția Consumatorului). Cu aceeași cerere de a pune capăt acestui haos s-a adresat și președintele Consiliului Raional Iurii Garas, șeful biroului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat, B. Fedorișin, și câțiva deputați ai Parlamentului. Consilierii tuturor fracțiunilor din Consiliu, în afară de PDM, au cerut primarului, la fel, să oprească acest dezmăț. E la mintea cocoșului că drepturile noastre sunt încălcate.
Explicația e simplă. Având acces la pârghii administrative, primarul nu vrea să respecte legea.
Fiind în această situație, noi ne adresăm Procuraturii Generale, Parlamentului Republicii Moldova și altor instituții de stat cu cererea ca drepturile noastre constituționale să fie respectate, pentru că toți sunt egali în fața legii, indiferent de statutul social.
În fiecare an, situația devine tot mai gravă: nu avem posibilitate să ne aducem lemne, cărbuni, materiale de construcție, să facem reparație în casă, să chemăm ambulanța sau pompierii. Peste tot e o gălăgie și mizerie nemaipomenită.

Nu mai putem să suportăm această bătaie de joc și cerem ca Primăria să mute piața de pe străzile rezidențiale într-un loc amenajat. Dar primarul nu dorește să facă asta, motivând că bișnițarii au votat pentru el, iar ceilalți opt mii de oameni nu-l interesează. Deși promovează valorile europene, el însuși le încalcă. Prin faptul că a cumpărat strada cu tot cu oamenii care locuiesc pe ea, primarul nu face decât „să sporească” prestigiul partidului pe care îl reprezintă (PDM). Mizeria și dezordinea de sub geamurile noastre ne fac de râs.
Fiecare semnătură a acestei adresări aparține unui om, unei familii, unui destin. Noi, ca și toți cetățenii acestei țări, avem dreptul la sănătate și liniște. Dar în situația dată acest drept ne este lezat.

Noi, locuitorii acestor străzi, rugăm insistent instituțiile menționate mai sus să pună capăt acestei nelegiuiri.
Locuitorii străzii M. Gorki: O. Cirimpei și Sf. Vasile: Pavliuk V., Lavrik V., Railean L., Ujegova N., Bogdan V., Voitik V., Vataman A., Dubici T., Crivaia N., Muntean V., în total 30 de persoane.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *