Guvern

Scrisoarea săptămânii: De ce nu mai primim cei 130 de lei?

Din această pensie trebuie să plătesc gazul, lumina şi telefonul, medicamentele compensate, dar şi cele necompensate, fără de care nu pot să trăiesc. Scriu aceste rânduri ca să amintesc faptul că, înainte de alegerile din 28 noiembrie 2010, guvernanţii democraţi ne-au dat un ajutor social pentru perioada rece a anului în sumă de 130 lei, drept alocaţie pentru acele persoane care primesc o pensie de până la 900 lei. Acum n-o mai primim, deşi, după alegeri parcă a rămas aceeaşi guvernare. De ce? Oare nu cumva politicieni ajunşi la guvernare nu mai au nevoie de noi, alegătorii? Prim-ministrul a fost ales pe un termen de patru ani şi s-ar putea întâmpla ca unii dintre noi, cei care am mers la votare, nici să nu mai ajungem până la sfârşitul mandatului său.
Acum, ca să primeşti această alocaţie, trebuie să baţi la mai multe uşi. Asta o face cine se poate deplasa, nu cel care şede acasă fără niciun ban. Apoi, cică trebuie să prezinţi anumite documente: că ai cotă de pământ, ai vacă, cal, că ai copii peste hotare, ca să-ţi adaoge la pensie şi să-ţi spună că nu meriţi compensaţii. Dar ce ne dă nouă la o cotă de pământ? 500 kg de grâu şi 50 kg de răsărită. Cu toate că lumea a semănat şi sfeclă de zahăr, şi păpuşoi, mazăre, orz sau alte culturi, noi primim grâu şi răsărită, altceva nimic. De ce nu s-au cerut aceste documente înainte de votare? S-a făcut o greşeală foarte mare, trebuia ca poporul să fie lămurit. Eu n-am copii şi n-are cine mă ajuta. Primesc 796 lei şi compensaţia de la comunişti, dar am votat cu PLDM în speranţa că poporul va fi scos din sărăcie. E îngrijorător faptul că guvernanţii spun una, dar fac alta.

Cred că foarte multă lume aşteaptă un răspuns la această întrebare.
Cu stimă,
Nadejda Fiştic,
s. Ţarigrad, r-nul Drochia

Nota redacţiei:

Solicitată de noi, ministra Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a spus: „Acum, noi căutăm varianta cea mai relevantă, care ar fi cea de mijloc. Trebuie, în sfârşit, în ţara asta să construim un sistem în care statul să intervină către cei săraci în baza valorii veniturilor, iar lumea este nemulţumită pentru că nu vrea să înţeleagă. Dacă o să mai aşteptăm câteva zile, o să ieşim cu informaţii clare pentru toţi. Acesta-i mecanismul de acum, dar nu-i exclus că o să-l revedem odată cu aprobarea Legii bugetului pentru 2011”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *