Ultima oră

Şase comisii pentru AIE şi patru pentru PCRM

Comisia juridică, numiri şi imunităţi va fi condusă de deputatul PL, Victor Popa. În 2009 această structură a fost condusă de către deputatul AMN, Ion Pleşca. Vicepreşedinte al comisiei date a fost numit deputatul PDM Raisa Apolschii, iar secretar Tudor Deliu de la PLDM.

Comisia economie, buget şi finanţe va fi condusă în continuare de Veaceslav Ioniţă (PLDM). Vicepreşedinte va fi Vadim Cojocaru (PL) şi secretar,Valeriu Guma (PDM).

Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică îl va avea în calitate de preşedinte pe deputatul Alexandru Stoianoglo de la PDM. În precedenta guvernare în fruntea acestei comisii s-a aflat deputatul PCRM, Igor Vremea. Vicepreşedinte al comisiei va fi Alexandu Cimbriciuc (PLDM) şi secretar Ion Butmalai din aceeaşi fracţiune parlamentară.

Comisia politică externă şi integrare europeană va fi condusă în continuare de deputatul PDM, Igor Corman, iar în calitate de vicepreşedinte a fost numit Sergiu Stati, deputat PCRM. Secretar va fi Valeriu Ghileţchi de la PLDM.

Comisia drepturile omului şi relaţii interetnice îl va avea la cârmă tot pe deputatul PCRM, Vadim Mişin, iar vicepreşedinte va fi Valentina Buliga de la PDM. Secretar a fost aleasă Veronica Abramciuc de la PRCM.

Comisia administraţie publică şi dezvoltare regională va fi condusă de Eduard Muşuc, deputat PCRM şi îl va avea ca vicepreşedinte pe Iurie Ţap de la PLDM. Secretar va fi Mihai Coleanschi de la PCRM.

Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media va fi condusă de Mihai Şleahtiţchi de la PLDM, iar în calitate de vicepreşedinte a fost numită deputatul PL, Corina Fusu. În 2009 Corina Fusu a fost la conducerea acestei comisii. Secretar a fost numit Iurie Bolboceanu, deputat PDM.

Comisia agricultură şi industrie alimentară va fi condusă de deputatul PCRM, Gheorghe Popa iar vicepreşedinte va fi pe Ion Balan de la PLDM. Secretar al comisiei a fost desemnat Veaceslav Bolgari de la fracţiunea parlamentară a PCRM. În 2009 la cârma acestei comisii a fost deputatul PCRM, Dmitri Todoroglo.

Comisia protecţie socială, sănătate şi familie va fi prezidată de deputatul PLDM, Vladimir Hotineanu, iar în calitate de vicepreşedinte a fost numită Oxana Dominte de la PCRM. Secretar va fi Ala Mironic (PCRM).

Comisia mediu şi schimbări climatice va fi condusă de Violeta Ivanov, deputat PCRM. Vicepreşedinte va fi Grigore Cobzac (PL) şi secretar Boris Vieru (PLDM).  

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *