Tendințe

Sărbătoreşte un Crăciun în stil Scandinav

Pentru a vă face deciziile mai uşoare, am hotărât să vă prezint un Crăciun în stil Scandinav, care este, din punct de vedere al amenajărilor şi al decoraţiunilor, foarte diferit de Crăciunul tradiţional.

Marea diferenţă constă în cromatica abordată. Dacă în cazul Crăciunului tradiţional, roşul şi verdele sunt „vedetele” sărbătorii, stilul Scandinav se limitează la alb, negru şi culorile naturale ale lemnului.

În al doilea rând, spre deosebire de Crăciunul tradiţional unde există o „bogăţie” de texturi, materiale, accesorii şi decoraţiuni, în situaţia de faţă vom întâlni linii simple şi abstracte, astfel încât atmosfera generală va fi una foarte aerisită.

De exemplu, bradul de Crăciun poate fi păstrat „gol” fără niciun fel de globuleţ sau beteală, la fel şi coroniţele de brad. O altă variantă este aceea de a avea un brad nonconformist din lemn, construit din mai multe stinghii de care să agăţaţi, din loc în loc, mici decoraţiuni.

De asemenea, într-o amenajare scandinavă se întâlnesc elementele naturale, precum crenguţe ce pot fi folosite ca decoraţiuni sau covoraşe şi pleduri din blană care să ţină de cald. Totodată, aceste două elemente amintesc de stilul rustic.

Dacă totuşi vă doriţi un strop de culoare, puteţi adăuga o pernuţă decorativă, un globuleţ sau o fundiţa pe cadouri, toate de culoare roşie sau verde.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *