Actualitate

Sandu a vorbit despre o posibilă întâlnire cu Putin: „Nu se poartă necogieri pe acest subiect, se discută la nivel de Guvern”

„Cu Federația Rusă, noi avem un dialog complicat, dar necesar, și pe agenda noastră sunt multe subiecte. Unele sperăm să reușim să avansăm mai repede, altele sunt mai complicate. Am discutat despre problema retragerii trupelor ruse, există și problema lichidărilor munițiilor de la Cobasna. Eu cred că noi avem un dialog incipient pe acest subiect și îmi doresc foarte mult să reușim să avansăm, pentru că prezența munițiilor de la Cobasna este un pericol pentru toată regiunea. De asemenea, rezolvarea conflictului transnistrean este un subiect pe care îl discutăm cu Federația Rusă în contextul Formatului 5+2, pe această platformă. Avem și probleme de ordin economic. Ne-am dori să eliminăm anumite restricții pe care le întîmpină exportatorii noștri care vor să exporte pe piața Federației Ruse. Avem mulți cetățeni ai Republicii Moldova care muncesc în Federația Rusă și respectiv trebuie să ne îngrijim de mai multe aspecte care țin de condițiile de muncă, de asigurarea cu pensii. Repet, este un dialog complicat, dar necesar”, a declarat Maia Sandu.

Se vorbește de foarte multă vreme despre o posibilă întâlnire Maia Sandu – Vladimir Putin. Fiind întrebată în ce măsură negocieri în acest sens se poartă între Kremlin și Chișinău, președinta Republicii Moldova a răspuns:

„Nu se poartă necogieri pe acest subiect, se discută la nivel de Guvern, la nivel de diferite instituții, pe subiecte concrete. Chiar în acestă săptămînă a fost în vizită la Moscova o echipă de la Ministerul de Externe pentru a discuta mai multe subiecte, inclusiv cele pe care le-am menționat mai devreme. Deci, există un dialog și continuăm să lucrăm la diferite nivele ale instituțiilor publice pe subiecte concrete”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *