IT&C

Samsung a dezvăluit cea mai importantă componentă din Galaxy S11

Samsung a anunțat acum procesorul Exynos 980. Și poate că nu-ți pasă de ce procesor are telefonul în el, dar trebuie să știi că, în cazul telefoanelor Samsung, sunt folosiți doi furnizori: Samsung și Qualcomm.

În Europa, implicit România, e vorba mereu de Exynos. Iar cu noul procesor, compania confirmă câteva specificații: 5G, cameră de 108 megapixeli și suport mai bun pentru multimedia, unde intră procesarea foto, dar și redarea și procesarea videourilor.

Samsung Galaxy S11 va fi telefonul care schimbă ritmul companiei

Până acum, Samsung a demonstrat un ritm constant de dezvoltare din care înțelegi că, decât să facă schimbări majore, investește în evoluții naturale ale dispozitivelor. Asta a făcut ca telefoanele premium din ultimii doi ani să folosească același senzor.

Astfel, Galaxy S11 va marca diverse premiere, de la 5G până la un suport mai mare pentru videoclipuri. În lista de specificații pentru acest procesor, compania informează că suportă encodare și decodare 4K UHD până la 120 fps și, prin algoritmi de inteligență artificială, poate oferi o gamă mai variată și mai complexă de efecte speciale pe care să le adaugi în clipuri.

Implicit, Exynos 980 va avea suport Wi-Fi 6 (integrat, prima dată, pe Galaxy S10) și procesor dedicat aplicațiilor bazate pe inteligență artificială.

Vestea proastă ar fi că stocarea e UFS 2.1, aceeași din Galaxy S10, în timp ce Galaxy Note 10 a trecut la UFS 3.0. E posibil însă ca Galaxy S11 să aibă, totuși, UFS 3.0, fără să depindă de procesor.

Altfel, Exynos 980 suportă atât o cameră de 108 megapixeli, cât și alte două de până la 20 MP. E puțin probabil ca Samsung să facă un astfel de trio, dar te poți aștepta la următorul ansamblu: 108 MP + 16 MP (ultrawide) și 8 MP pentru zoom optic mai mare.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *