Fotbal

Rusia – Cehia, al doilea meci al Grupei A: 4-1, scor final

Rusia – Cehia, cea de-a doua partidă din Grupa A, a adus un avantaj sensibil pentru echipa antrenată de olandezul Dick Advocaat, deoarece primul meci, Polonia – Grecia, s-a terminat la egalitate. Rusia a învins Cehia cu scorul de 4-1 şi conduce acum în clasamentul Grupei A.
Pentru Rusia au marcat Dzagoev ’15, ’79, Shirokov ’24 şi Pavliucenko ’82, iar pentru Cehia a înscris Pilar ’52.

Cehii au marcat în minutul 90+3, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Rusia: Malafeev – Aniukov, A. Berezuţki, Ignaşevici, Jirkov -Shirokov, Denisov, Zirianov – Dzagoev (Kokorin ’85), Arşavin, Kerjakov (Pavliucenko ’73). Selecţioner: Dick Advocaat (Olanda)

Cehia: Cech – Gebreselassie, Hubnik, Sivok, Kadlec – Jiracek (Petrzela ’76), Plasil – Pilar, Rosicky, Rezek (Hübschman ’46) – Baros (Lafata ’86). Selecţioner: Michal Bilek

Meciul a început sub auspiciile unei dominări cehe, dar totul a fost doar o iluzie. La prima acţiune mai clară a ruşilor, duetul Arşavin – Kerjakov a făcut mat apărarea Cehiei, mingea a ajuns la Dzagoev care a deschis scorul.

Atât le-a trebuit ruşilor, care s-au dezlănţuit şi după doar opt minute şi-au dublat avantajul prin Roman Şirokov.

La pauză, Rusia conducea Cehia cu 2-0. După reluare, ostilităţile au mers pe aceleaşi coordonate, dar Plasil a avut un moment de geniu, l-a găsit pe Pilar, care a redus din handicap.

Din păcate pentru băieţii lui Bilek, totul a fost un foc de paie. Ruşii au ratat ocazie după ocazie, mai ales prin Kerjakov. Exasperat, Advocaat l-a schimbat pe atacantul lui Zenit şi imediat s-a modificat tabela: mai întâi, noul intrat Pavlyucenko a pasat decisiv pentru Dzagoev, iar apoi el însuşi şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, încheiând definitiv conturile. Puteţi citi mai multe detalii despre desfăşurarea partidei aici.

În 2008, la ultimul Campionat European, Rusia a ajuns până în semifinale. Rusia a fost învinsă doar de viitoarea campioană, Spania. Atunci, pe bancă s-a aflat olandezul Guus Huddink, acum este tot un olandez: Dick Advocaat.

În 1996, la ultima întâlnire directă de la un Campionat European, Vladimir Smicer, actualul team-manager al cehilor, a egalat pe final iar ruşii au părăsit competiţia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *