ROMÂNIA

Ronnie O’Sullivan, noul campion mondial la snooker

77-37 (57), 121-1 (117), 0-85 (84), 25-57, 86-42 (52), 2-55, 108-0 (92), 141-0 (141), 8-84 (56), 73-21, 69-14 (68), 30-62, 73-8, 60-13, 1-83 (59), 74-34 (62), 3-52, 101-0, 73-12, 62-48, 81-41 (54), 9-59, 27-105 (105),

O’Sullivan a inceput finala in forta si a trecut rapid la conducere, scor 2-0, in frame-ul al doilea reusind chiar si un break de 117 puncte, al zecelea pentru triplul campion mondial in acest turneu.

Carter a profitat in frame-ul trei de o ratare a lui O’Sullivan si a ramas intre rosii. Inceputul break-ului a fost dificil pentru cel supranumit ‘Capitanul’, care in cele din urma a castigat jocul cu break de 84 de puncte.

Pauza i-a gasit pe cei doi jucatori la egalitate, dupa ce Carter a trimis in buzunar cu sansa bila rosie. O’Sullivan ratase intr-o prima faza o buna sansa de a-l lasa pe oponentul sau in snooker.

La reluare Carter a avut prima sansa de a trece pentru prima data la conducere, insa a ratat bila verde si jocul a intrat in contul lui O’Sullivan, care a preluat din nou conducerea pe tabela.

Carter a egalat la trei in urma unei evolutii solide, insa egalitatea nu a durat prea mult. O’Sullivan a trecut din nou in avantaj dupa un break de 92 de puncte in frame-ul sapte.

Ultimul joc al sesiunii inaugurale a revenit tot ‘Rachetei’ si nu oricum ci in urma unui break spectaculos de 141 de puncte. A fost al doilea break de peste o suta reusit de O’Sullivan in finala.

Sesiunea secunda

A doua parte a finalei a debutat, duminica seara, cu Ali Carter reducand din diferenta cu sansa. O’Sullivan a ratat sansa unui snooker, fapt care i-a permis lui Carter sa taie o bila la unul dintre buzunarele de mijloc.

Cu un procentaj de 91 la suta la loviturile de buzunar, Carter a revenit la un singur joc in urma lui O’Sullivan.

Diferenta de doua frame-uri a fost refacuta rapid de O’Sullivan, care a castigat jocul zece in pofida incercarii lui Carter de a recupera un snooker.

Pentru prima data O’Sullivan s-a distantat la trei jocuri in fata lui Carter in urma frame-ului 11. ‘Racheta’ a pus deoparte 68 de puncte in urma unui break inceput promitator pentru un 147. Dupa ce a jucat de cinci ori bila neagra cu bilele rosii, O’Sullivan a ales bila albastra pentru a continua break-ul. A avut ghinion la spargerea manunchiului de bile rosii ramase si a pierdut pozitia la masa. Carter nu s-a descurcat prea bine si dupa 14 puncte il invita pe O’Sullivan sa inchida frame-ul.

Carter a redus din diferenta castigand ultimul joc al primei reprize. ‘Capitanul’ a obtinut un break de 27 de puncte dupa o lovitura de distanta, dar a pierdut pozitia la masa. Ronnie nu a reusit sa treaca de 30 de puncte cu break-ul sau, oferindu-i lui Carter sansa de a inchide jocul si a reveni la 7-5.

La reluare O’Sullivan s-a distantat la 9-5 prin castigarea primelor doua frame-uri. Carter a redus din diferenta la 9-6, pentru ca O’Sullivan sa se distanteze din nou la patru jocuri (10-6).

Ultimul frame al sesiunii i-a revenit in cele din urma lui Carter si astfel prima zi a finalei s-a incheiat cu scorul de 10-7 in favoarea lui O’Sullivan.

Meciul va fi reluat vineri pentru ultimele 18 frame-uri programate. O’Sullivan porneste cu prima sansa si are nevoie doar de opt frame-uri pentru a-si trece in palmares al patrulea titlu mondial din cariera. Carter trebuie sa se adune si sa puna in practica cel mai bun snooker al sau pentru a spera la o rasturnare spectaculoasa a scorului.

Sesiunea a treia

Inceput in forta din partea lui Ronnie O’Sullivan, englezul trecandu-si in cont primul frame al sesiunii cu un break de 101 puncte. Totul a pornit de la o lovitura ratata de Carter, sansa de care Ronnie a profitat din plin.

Si al doilea frame al sesiunii ii revine lui O’Sullivan, care se distanteaza astfel la 12-7. Nicio replica din partea lui Ali Carter.

Trei sanse a avut Carter in jocul 20 pentru a reveni pe tabela, dar de fiecare data a ratat usor si l-a invitat pe O’Sullivan la masa. ‘Racheta’ nu l-a mai iertat a treia oara si a inchis masa distantandu-se la 13-7 dupa al treilea frame consecutiv castigat.

Prima repriza a fost castigata de O’Sullivan la zero dupa break-uri de 54 si 27 de puncte. Carter a avut sansa lui, dar a pierdut pe mana lui dupa ratarea bilei galbene la buzunarul superior stang.

Cum Carter nu a castigat inca niciun frame in aceasta sesiune, exista inca sansa ca finala sa se termine inaintea sesiunii decisive de seara. O’Sullivan ar fi putut obtine titlul mondial daca castiga si urmatoarele patru jocuri programate in repriza secunda.

Nu a fost cazul de asa ceva pentru ca Ali Carter a spart in sfarsit gheata si a castigat jocul cu numarul 22.

Carter a legat si al doilea frame consecutiv castigat si a revenit la 14-9 in urma unui break de 105 puncte, primul al sau de peste o suta de puncte din finala.

‘Capitanul’ a continuat momentul bun si, pe fondul relaxarii lui Ronnie, a castigat si al treilea joc consecutiv cu un break de 52 de puncte, reducand diferenta la 14-10 cu un joc inaintea finalului sesiunii.

In cele din urma O’Sullivan a castigat ultimul joc din sesiunea pe care a castigat-o cu 5-3. Astfel, triplul campion mondial va incepe sesiunea decisiva, de la 21:30, cu un avans de cinci jocuri in fata lui Carter.

Sesiunea finala

O’Sullivan a debutat in forta si a castigat primul frame cu un break de 70 de puncte, astfel ca Ronnie s-a apropiat la doar doua frame-uri de al patrulea titlu mondial din cariera.

Carter a redus din diferenta, dar O’Sullivan a fost de neoprit si a transat urmatoarele doua frame-uri in stil de mare campion.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *