Actualitate

Republica Moldova nu poate să-şi asigure securitatea de sine stătător

Fostul şef al Marelui stat major al Armatei Naţionale, generalul Ion Corobceanu, recunoaşte că armata moldovenească nu va putea face faţă situaţiei şi speră pe ajutorul extern. „Politica de colaborare cu UE şi NATO trebuie să fie pe primul plan pe agenda Guvernului Republicii Moldova. Suntem o ţară asociată UE. Uniunea Europeană este cea care ne va ajuta, inclusiv la pregătirea forţelor armate şi dotarea lor”, a declarat Corobceanu.

Colonelul în rezervă Andrei Covrig susţine că metodele de pregătire militară pentru armata naţională sunt depăşite de timp. „Republica Moldova a folosit modelul sovietic atunci, când a fost înfiinţată armata naţională. Ţările Baltice au preluat alt model şi au aderat la NATO”, a spus Covrig.

Analistul media Cristian Tabără a afirmat că Republica Moldova trebuie să ia toate măsurile pentru asigurarea securităţii în contextul provocărilor geopolitice. „Republica Moldova trebuie să se uite atent în toate părţile, atunci când este vorba de securitatea naţională. Iar situaţia este una destul de dificilă”, a spus el.
 
Sursa: ipn

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *